”Românii plătesc pentru o vacanță de Revelion într-o destinație îndepărtată sau exotică prețuri începând de la 1.450 euro/persoană și care pot ajunge până la 3.800 euro/persoană. Sejururile la plajă sunt cele mai căutate de către turiștii români pentru vacanța de Revelion”, arată un comunicat de presă al Eturia. 

„Revelionul este o perioada mai dificilă pentru vacanțele exotice, deoarece prețul biletelor de avion este foarte mare și locurile se epuizează rapid”, spune Sorin Stoica, co-proprietar Eturia. Așa că, peste 900 de rezervări au fost deja confirmate de la anunțarea ofertelor de Revelion. 

Iar dacă ar fi să ne uităm la preferințe, zona Caraibelor și a Oceanului Indian se află în top, precum și Asia de Sud Est, atât la plajă, cât și pe continent, pentru explorarea frumuseților acestor țări. Bineînțeles că foarte solicitate sunt și Republica Dominicană, Cuba, Maldive, Tanzania, dar și zonele mai însorite din SUA și Maroc.

Din datele agenției mai reiese că pentru un Revelion pe plajă în Zanzibar sau în Republica Dominicană turiștii români plătesc aproximativ 1.990 euro pentru bilet de avion, taxe de aeroport, cazare și toate mesele incluse. Iar pentru un sejur în Maldive sau Cuba, prețul este în jur de 2.300 euro pe sejur, cu transportul și cazarea la hoteluri de 4 stele sau 4 stele superior incluse.

În cazul circuitelor, de punctat Cambodgia și Vietnam, unde costurile ajung la 3.300 euro de persoană sau o croazieră în Miami și insulele din Caraibe, pentru aproximativ 3.800 euro de persoană.