Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban a declarat, astazi, in cadrul seminarului dedicate infrastructurii, ca tara noastra va trebui sa aloce anual, de la bugetul de stat, cel putin 3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii.

 

“Daca, in urma cu 6 luni, m-ar fi intrebat cineva ce trebuie sa se intample in Romania in domeniul infrastructurii, as fi raspusns exact ceea ce raspund si astazi. Iar astazi raspund cu si mai multa convingere, deoarece evolutia economica din ultima perioada indica si mai mult nevoia canalizarii cat mai multor resurse publice, private sau institutionale pentru proiecte de investitii”, a declarat Orban.

 

Acesta a adaugat ca Romania trebuie sa dezvolte mai multe parteneriate public private pentru realizarea unor proiecte de infrastructura, cum sunt Autostrada Pitesti – Sibiu de pe Coridorul IV de transport, Autostrada Ploiesti – Buzau – Focsani de pe Coridorul IX de transport european, precum si Autostrada”Moldova”(Targu Mures – Iasi). Aceste proiecte vor costa aproximativ zece miliarde de euro, care vor sustine investitii vitale pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.