România va fi lovită de un nou val de infectări! Medicii au spus clar. Se întâmplă din ianuarie

Totodată, medicul a atras atenția asupra faptului că, în general, cazurile care ajung la spital sunt grave iar cifra persoanelor aflate în stare critică este în continuare la un nivel semnificativ.

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri COVID cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a declarat medicul Florin Roşu.

Vom avea sărbători ceva mai liniștite din punct de vedere epidemiologic

De asemenea, acesta a adăugat că încă nu este timpul pentru a spune o dată când unitatea medicială va trata şi pacienţi cu alte patologii infecţioase. Totuși, spune el, problemele vor apărea abia după sărbătorile de iarnă.

„Este greu de spus acum. Întâi vor începe să treacă la normal spitalele suport-Covid, apoi, vom intra şi noi. Noi sperăm ca acest moment să vină cât mai repede. Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar, după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou”, a declarat medicul Florin Roşu.

De asemenea, raportărilor centrale realizată ieri arată că la ora prânzului erau libere două paturi ATI la Iaşi. Totodată, în cadrul campaniei de vaccinare a fost înregistrată o scădere a adresabilităţii aproape direct proporţională cu numărul de noi cazuri raportate.

Astfel, în ziua de 21 noiembrie au fost vaccinate 2.254 de persoane, dintre care 542 persoane au primit doza I şi 1.119 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 593 de persoane. Mai mult, 216 doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore.