Cursurile sunt suspendate vineri în toate unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar în alte nouă judeţe sunt suspendate parţial, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Astfel, în judeţul Călăraşi cursurile sunt suspendate în 14 unităţi de învăţământ, în Harghita – două unităţi, Buzău – 21 unităţi, Argeş – 2 unităţi, Teleorman – 1 unitate, Bacău – 1 unitate, Brăila – 5 unităţi, Constanţa – 9 unităţi, Ialomiţa – 7 unităţi.

Trebuie precizat că ninsorile au făcut mari probleme în mai multe regiuni din țară. Sute de localități au rămas fără curent electric, drumurile au fost închise, mașinile blocate în zăpadă, sute de copaci au fost doborâți de viscol, iar cursurile suspendate la școlile din șase județe.

Ninsoarea nu se oprește

Vineri, 7 februarie 2020, va ninge slab în centrul și în sud-estul țării, în timp ce în restul teritoriului vor fi doar fulguieli izolate.

În weekend, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar nopțile și diminețile vor fi geroase, cu temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius în depresiuni.

Vântul va fi în continuare alert la altitudini mari și în sud-estul țării.

Luni, temperaturile vor fi în creștere, iar precipitațiile vor reveni în cea mai mare parte a țării. La munte, vor cădea ninsori și lapoviță.