În acest context, purtătorul de cuvânt al liberalilor a declarat că discuţia şi negocierea tehnică sunt responsabilitatea Ministerului Agriculturii. Acesta a precizat și că luna mai este un reper pentru a putea îmbunătăţi componenţa şi activitatea Guvernului, fiind borna la care toţi miniştrii vor fi evaluaţi.

România primeşte în momentul de față cele mai mici compensaţii pentru fermieri

„Responsabilitatea este evidentă, pentru că un lucru este cert, România primeşte în acest moment cele mai mici compensaţii, dintre statele afectate şi în mod evident şi clar că nu putem fi mulţumiţi de asemenea situaţie.

S-au încercat, din păcate, intervenţii tardive şi s-au implicat chiar europarlamentari care să promoveze această cauză a fermierilor români, dar din păcate discuţia şi negocierea tehnică sunt responsabilitatea Ministerului Agriculturii şi rezultatele sunt acestea care sunt”, a declarat Ionuţ Stroe.

Ionuţ Stroe a analizat și situația în care se află Petre Daea

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL) a vorbit și despre situația în care se află Petre Daea. Astfel, a dezbătut riscul pierderii funcției și a subliniat că evaluarea activităţii fiecărui ministru în parte este atributul şefului Executivului.

„Orice om din Cabinetul premierului Ciucă este, din informaţiile pe care el am, evaluat permanent, există un dialog pe care îl poartă cu fiecare dintre ei”, a mai spus Ionuț Stroe.

Stroe spune că PNL nu s-a pronunţat niciodată în favoarea unei demiteri

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a mai spus că formațiunea nu s-a pronunţat niciodată în favoarea unei demiteri sau nu a pretins vreunui ministru acest lucru.

„Discuţiile legate de funcţii, negocieri sau chestiuni de genul asta pot fi generatoare de tensiuni suplimentare”, a mai spus Ionuț Stroe, punctând că au fost nevoiţi să răspundă unor atacuri venite din alte zone.

Mai apoi, purtătorul de cuvânt al liberalilor a arătat că „luna mai este un reper evident pentru a putea putea îmbunătăţi atât componenţa cât şi activitatea Guvernului”.

„Probabil că va fi borna la care toţi miniştrii vor fi evaluaţi şi se vor lua decizii, în directă relaţie cu rezultatele muncii fiecăruia”, a conchis Ionuţ Stroe.