Scor final România – Franţa U21 0-0. Micii tricolori s-au calificat în semifinalele Campionatului European!

România s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Campionatului European de tineret şi după 56 de ani la Jocurile Olimpice, în urma rezultatului de 0-0, înregistrat, luni, la Cesena, cu Franţa, în ultima etapă a Grupei C. România a câştigat grupa la golaveraj. Şi Franţa merge mai departe, în semifinale, ca echipa cea mai bună de pe locul 2.

Marți seară, începând cu ora 22, oar României, Naționala de Tineret U21 a disputat ultimul meci din faza grupelor Campionatului European în compania Franței.

Partida s-a desfășurat pe stadionul Dino Manuzzi din Cesena, acolo unde s-a disputat şi precedentul meci al tricolorilor, câştigat în faţa Angliei cu scorul de 4-2.

Meciul a fost arbitrat de bulgarul Georgi Nikolov Kabakov. Pentru a se califica în semifinale, echipa noastră trebuia doar să nu piardă la mai mult de două goluri diferență.

România a început meciul cu formula de echipă Radu Boboc, Alexandru Cicâldău, Florinel Coman, Ianis Hagi, Cristian Manea, Ionuț Nedelcearu, Dragoș Nedelcu, Darius Olaru, George Pușcaș, Ionuț Radu, Adrian Rus, selecționerul Mirel Rădoi optând pentru un format de joc 4-4-2.

Rezerve au fost Daniel Vlad, Cătălin Căbuz, Virgil Ghiță, Ricardo Grigore, Alexandru Pașcanu, Florin Ștefan, Andrei Virgil Ciobanu, Vlad Dragomir, Tudor Băluță, Virgil-Andrei Ivan, Dennis Man și Adrian Petre.

La rândul său, Franța a adoptat un sistem 4-1-4-1, cu formula de start: Paul Bernardoni, Kelvin Amian, Ibrahima Konate, Dayot Upamecano, Malang Sarr, Lucas Tousart, Matteo Guendouzi, Olivier Ntcham, Jonathan Ikone, Jean Philippe Mateta, Marcus Thuram, iar pe banca de rezerve au stat: Gautier Larsonneur, Maxence Prevot, Anthony Caci, Colin Dagba, Moussa Niakhate, Jeff Reine-Adelaide, Houssem Aouar, Fode Toure, Romain Del Castillo, Ibrahima Sissoko, Moussa Dembele.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu un joc prudent al ambelor echipe și cu un scor pe măsură: 0-0. România a solicitat, totuși, o lovitură de la 11 m în minutul 19, însă arbitrii nu au fost de acord nici măcar să se facă verificarea video a fazei.

În afară de această faza controversată, singurul eveniment notabil a fost cartonașul galben încasat în minutul 13 de Adrian Rus.

A doua repriză a început în aceeași notă, principalele evenimente ale primei jumătăți de repriză fiind cartonașele galbene primite de Cristian Manea în minutul 51, respectiv Marcus Thuram, minutul 57. În minutul 58, în echipa noastră, Tudor Băluță a intrat în locul lui Alexandru Cicâldău.