Medicul Eugen Popescu, directorul adjunct al DSP Iași, a încetat din viaţă sâmbătă, 1 iulie. Aceasta avea 61 de ani şi suferea de cancer pulmonar, în stadiul IV.

Apoi, la doar câteva săptămâni după decesul soțului, tragedia a lovit din nou: a murit și Dana Popescu, medic la rândul său.

Medicul Dana Popescu s-a stins din viață la câteva săptămâni după decesul soțului

Fiul celor doi, Dan Popescu, a scris pe pagina sa de socializare că trăiește momente foarte grele după ce și-a pierdut părinții la numai câteva săptămâni distanță.

Acesta a subliniat că „nimic nu ne pregătește pentru ruptura brutală ce se produce în momentul în care cei dragi pleacă de lângă noi”.

„Viața e un carusel de trăiri, întâmplări, situații dar singurul lucru ce rămâne mereu constant este iubirea mamei. Indiferent cât greșim, ce facem sau spunem mama va fi mereu lângă noi să ne ocrotească și să ne iubească.

Astăzi s-a întâlnit cu tata și din infinit vor veghea asupra tuturor oamenilor pe care i-au iubit și de care au avut grijă. Nimic nu ne pregătește pentru ruptura brutală ce se produce în momentul în care cei dragi pleacă de lângă noi dar tot ceea ce putem face este să ne amintim întotdeauna cu drag de clipele frumoase petrecute alături de ei și să ne bucurăm de tot ceea ce am învățat”, a scris Dan Popescu pe Facebook.

Dan Popescu a amintit de activitatea mamei lui

De asemenea, acesta a amintit că mama lui a fost un medic desăvârșit care a luat Jurământul lui Hipocrate foarte în serios.

„Mama a fost un medic desăvârșit care a luat Jurământul lui Hipocrate foarte în serios “În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor”. Implicarea ei în orice activitate nu a cunoscut limite. Energia debordantă atât de molipsitoare a stat la baza multor inițiative benefice ale lumii medicale.

Așa a fost mama, mereu în folosul oamenilor din jurul ei până în ultima clipă și pentru asta mă închin și îi mulțumesc. E nevoie să prețuim fiecare moment și să ne aducem mereu aminte de noi, pentru că totul este trecător iar noi nu putem decât să privim mereu lumina. Te iubesc mama și promit că voi duce mai departe tot ceea ce m-ai învățat”, a mai scris Dan Popescu.

Amintim că Dana Popescu era un reputat medic la Maternitatea Cuza Vodă, fiind și secretar al Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).