Incidentul s-a produs după ce favoritul în sondaje pentru alegerile prezidenţiale şi-a rostit discursul şi era pe cale să semneze "contractul social" redactat de Fundaţia Abbe Pierre, pentru a cere ‘o reală schimbare a orientării politicii’ locuinţelor.
O femeie s-a apropiat de Hollande şi a aruncat cu făină. Aceasta a fost evacuată imediat de serviciul de ordine, în timp ce se auzeau fluierături împotriva ei, potrivit aceleiaşi surse.

Motivaţiile gestului femeii nu au putut fi clarificate la acest moment, aceasta susţinând că se află ‘la capătul resurselor pentru că legea nu se mai aplică’, într-un interviu pentru reţeaua de televiziune franceză BFMTV.

Intervievat ulterior de presă, Francois Hollande a spus că "nu a văzut mare lucru’, referindu-se la actul "unei persoane iresponsabile". "A încercat să se folosească de această reuniune pentru alte scopuri", a adăugat candidatul socialist. "Principalul este că mi-am prezentat mesajul în legătură cu locuinţele şi că am fost bine primit de această fundaţie", a mai afirmat acesta.

Întrebat despre o posibilă întărire a dispozitivului său de securitate, Hollande a declarat: "Nu, nu pot. Îmi asum riscurile pe care trebuie să şi le asume un candidat dacă vreau să mă îndrept către jurnalişti, către francezi. Acestea sunt riscurile meseriei".

<script src="https://player.ooyala.com/player.js?autoplay=0&width=620&height=349&deepLinkEmbedCode=Z5d3ZlMzquvw_cjJ795qR_PEP_wUky1V&embedCode=Z5d3ZlMzquvw_cjJ795qR_PEP_wUky1V&video_pcode=RvbGU6Z74XE_a3bj4QwRGByhq9h2"></script>
SURSA: Agerpres