Suma totală de care au nevoie băncile din zona euro este mai mare decât cea estimată inițial, respectiv 114,68 miliarde euro față de 106,5 miliarde euro. Culmea, Germania este țara unde suma s-a dublat la finalul testului de stress.  Statele cu cele mai mari probleme sunt, evident, cele cu dificultăți majore în administrarea datoriilor publice. Grecia are nevoie de 30 de miliarde de euro, Spania de 26,2 miliarde euro, Italia de 14,8 miliarde euro. Surprinzător, însă, lăsând la o parte statele cu probleme, Germania este țara care are nevoie de cei mai mulți bani, 13,1 miliarde euro (față de estimările inițiale de 5,2 miliarde euro).

Cel mai probabil, creșterea este rezultatul dificultăților prin care trece Commerzbank și care are nevoie de 5,3 miliarde euro pentru a se alinia noilor standarde europene. Analiștii se așteaptă ca banca, unul dintre principalii creditori ai țării, să fie naționalizată, statul german deținând deja 25% din capitalul social al Commerzbank.

O diferență semnificativă înregistrează și Austria, care are nevoie de 3,9 miliarde euro pentru recapitalizare, față de estimările inițiale de 2,9 miliarde euro. Comunicatul EBA precizează însă că o mare parte din această sumă îi este atribuită Österreichische Volksbank AG, instituție care trece printr-un amplu proces de reevaluare a afacerii și restructurare. Ceea ce înseamnă că suma necesară recapitalizării poate fi considerată o „proformă”, care se va modifica după finalizarea restructurării.

Erste Group Bank a și comunicat suma necesară pentru recapitalizare, sumă nemodificată față de estimări, respectiv 743 milioane euro. Conform comunicatului, banca va îndeplini cerințele EBA prin câștiguri reportate și prin vânzarea selectivă de active non-core, fără a apela la ajutor din partea statului. Ceea ce înseamnă, teoretic, că nu va fi nevoie de retragerea de sume de la Banca Comercială Română pentru acoperirea necesarului.

Belgia este o altă țără cu probleme, valoarea recapitalizării fiind de 6,3 miliarde euro, dar și aici cifra urmează să se modifice, fiind prins necesarul băncii Dexia, care a fost deja restructurat. Statul belgian a naționalizat instituția și a injectat 4 miliarde euro în companie, bani care ar putea fi scăzuți din suma comunicată de EBA.

Portugalia are nevoie de 6,95 miliarde euro, în scădere de la 7,8 miliarde euro în estimări, iar Franța de 7,32 miliarde euro, tot în scădere de la 8,8 miliarde euro.
Excluzând economiile cu probleme, (Grecia, Spania și Portugalia, care însumează 63,12 miliarde euro), valoarea recapitalizării nu este foarte mare. Mai ales că din restul de 51,6 miliarde euro Italia și Germania „dețin” 28,5 miliarde euro.