ROMÂNIA A ABSORBIT FONDURI DE TREI MILIARDE EURO PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă că a plătit 3,15 miliarde de euro către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fiind absorbite integral alocările financiare pentru anii 2008 (1,14 miliarde de euro) şi 2009 (1,5 miliarde de euro). De asemenea, au fost începute plăţile din alocarea financiară aferentă anului 2010, care este în valoare de peste 1,35 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat emis, ieri, de APDRP, scrie Curierul Național.

INVESTITORII STRĂINI S-AU SUPĂRAT PE FISC

Din 220 de propuneri pentru modificarea Codului fiscal, înaintate de Camera de Comerţ Americană şi de Consiliul Investitorilor Străini, doar câteva au fost adoptate. În loc să încurajeze investiţiile şi spiritul antreprenorial, Ministerul Finanţelor şi ANAF le sancţionează fiscal, afirmă consultanţii companiilor multinaţionale. În urmă cu două luni, Camera de Comerţ Americană (AmCham) şi Consiliul Investitorilor Străini (CIS) au înaintat Ministerului Finanţelor un set de 220 de propuneri de modificare a Codului fiscal, pe care le-au şi explicat în mai multe discuţii cu oficialii autorităţii centrale, scrie adevarul.ro.

STATUTUL ALEŞILOR LOCALI A TRECUT DE COMISIA PENTRU ADMINISTRAŢIE DIN SENAT

Comisia pentru administraţie publică din Senat a dat, ieri, raport de admitere la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr.393/2004 privind Statulul aleşilor locali, cu anumite amendamente. Senatorii au votat ca şedinţele de Consiliu local să fie conduse de un preşedinte ales, astfel că propunerea potrivit căreia aceste şedinţe ar fi putut fi conduse de primar a fost respinsă. Directorul în cadrul MAI Petru Tagorean a precizat în timpul şedinţei că propunerea ca primarul să conducă şedinţele avea la bază principiul potrivit căruia acesta ar trebui să aibă şi puterea de a-şi pune în practică deciziile, având în vedere că multe dintre propunerile dezbătute de for îi aparţin. “Şedinţele de Consiliu local sunt conduse de un preşedinte, scrie Cronica Română.

JOCURI DE PUTERE. Cu ajutorul lui Ion Iliescu, colegii l-ar debarca pe Liviu Dragnea

Supărat pe lipsa de mobilizare a conducerii PSD, el oferă pretextul pentru o nouă etapă a jocurilor de putere. Unii baroni locali ar plănui debarcarea secretarului general, Liviu Dragnea, scrie evz.ro.