„Acțiunile Yahoo sunt aproape zdrobite. Pachetul de acţiuni al companiei a scăzut marţi cu 7,6%, iar această cădere s-a produs cu câteva minute înainte de închiderea burselor. Isaac Zimbalist, referent principal la Biroul IRS’s Office of Associate Chief Counsel – Corporate, a declarat marţi că Agenția guvernamentală are în vedere modificări ale normelor privind marile proiecte de invistiţii ale companiilor. IRS va suspende orice cerere începând de astăzi în timp ce problema este studiată, a declarat Zimbalist, care a precizat că cererile deja primite de către IRS vor continua să fie studiate şi se va lua o măsură în consecinţă. Situaţia ar putea reprezenta o problemă pentru Yahoo cum pare să fie aproape de finalizarea participației sale de 15% în compania chineză de e-commerce Alibaba. În ianuarie, Yahoo a anunţat planurile de preluare a unui pachet de 384 milioane acţiuni în gigantul Alibaba ca parte a unei înţelegeri programate să se finalizeze în trimestrul al patrulea. În acest spin-off, Yahoo a declarat că va opera participația la Alibaba cu unitatea sa  Yahoo Small Business, care ajută firmele mici să obțină site-uri pentru afaceri mici și să vândă lucruri online. Participaţia Yahoo în compania Alibaba, la preţul actual al pieţei, este evaluată la aproximativ 34 miliarde dolari; Cota de piață a Yahoo, la prețuri curente de piață, este de aproximativ 38.5 miliarde dolari”, mai scrie Business Insider.

„O altă zi neagră pentru cele mai mari bănci ale lumii”, mai scrie Business Insider.

„Este de aşteptat ca cinci dintre cele mai mari banci din lume să fie lovite miercuri de un val de amenzi penale combinate în cuantum de peste 5 miliarde de dolari într-un scandal de manipulare a pieţei valutare, instrumentat de autoritățile americane și britanice. Acest fapt va marca o zi neagră pentru sistemul bancar care încearcă să treacă la spate păcatele trecutului, iar marile bănci vor plăti pentru că traderii lor au manipulat piaţa valutară de 5 trilioane de dolari pe zi la aproximativ 10 miliarde dolari. Bancile americane JPMorgan si Citigroup și Barclays si Royal Bank of Scotland din Marea Britanie este de aşteptat să pledeze vinovat la acuzații penale ale Departamentul de Justiție din SUA legate de manipularea peţei de capital. Este fără precedent ca bănci importante să pledeze vinovat la acuzații penale într-o acțiune coordonată. JPMorgan si Citigroup ar fi primele banci majore din SUA să pledeze vinovat la acuzații penale în ultimele decenii.”

„UBS în pragul unor amenzi de 350 de milioane de lire sterline într-un proaspăt scandal al băncilor care au manipulat piaţa valutară”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Băncile mari sunt ţinta unui nou val de pedepse și amenzi pentru fraudarea piețele de schimb valutar, după ce bancă elvețiană UBS a dezvăluit miercuri că a evitat urmărirea penală de către Departamentul de Justiție al SUA, deoarece a fost denunţător în maipularea pieţei de 3.5 trilioane de lire sterline pe zi. Dar chiar şi aşa, banca elvetiana – deja amendat de alte autorități de reglementare din SUA și de Autoritatea de Conduită Financiară pentru infracțiuni pe piaţa valută – a recunoscut că se va confrunta cu o amendă în cuantum de 545 de milioane de dolari, reprezentând 350 de milioane de lire sterline. UBS a fost nevoită să recunoască greșelile proaspete referitoare la manipularea Libor.”

BCE accelerează cumpărarea de obligaţiuni şi acţiuni pe bursele europene”, titrează The Wall Street Journal.

„Banca Centrală Europeană va intensifica achizitiile de obligatiuni în cadrul programului de 1.100 miliarde de euro în următoarele săptămâni, înaintea acalmiei de vară așteptat în piețe, a declarat un înalt oficial al BCE. Măsura reafirmă hotărârea băncii de a-şi îndeplini obiectivele sale de stimulare şi subliniază, în acelaşi timp dependența investitorilor cu privire la orice informatii de la bancherii centrali ai lumii.”

„6 chinezi puşi sub acuzare în cazul furtului de secrete din Silicon Valley”, titrează The New York Times.

„Administrația Obama a anunțat arestarea unui profesor chinez și punerea sub acuzare a altor cinci cetățeni chinezi în ceea ce s-a susținut a fi un sistem prin care timp de un deceniu s-au furat date şi proiecte din Silicon Valley.”

„Japonia cunoaşte o creştere accelerată în primul trimestru”, titrează Le Monde. „PIB-ul celei de-a treia economii a lumii a crescut cu 0,6% în primul trimestru faţă de trimestrul precedent. Este al doilea trimestru consecutiv în care Japonia înregistrează creştere economică.”