„Rubla şi-a reluat marţi scăderea în ciuda măsurilor radicale luate de Banca Centrală a Rusiei. Moneda a pierdut ieri 20% din valoare. Această criză poate avea consecinţe dramatice pentru populaţie”, mai scrie Le Monde.

„Preţul petrolului derapează”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Wall Street Journal. „Preţul petrolului îşi continuă coborârea pe pieţele asiatice. Preţul ţiţeiului Brent s-a situat sub valorea de 60 de dolari barilul, după ce Rusia a anunţat că nu-şi va scădea producţia anul viitor.”

„Rubla se prăbuşeşte spre minime dramatice, în pofida eforturilor Băncii Centrale a Rusiei de a o ţine sub control.”, citim în publicaţia The Guardian. „Ruşii sunt îngrijoraţi în condiţiile în care vremurile bune sub Vladimir Putin s-au sfârşit, în condițiile în care rata dobânzii de 17% nu a salvat ziua.”

„Criza rublei îl ameninţă pe Putin şi pieţele financiare”, citim în pagina electronică a publicaţiei El Pais.

„Combinația dată de preţul scăzut al petrolului, sancțiunile economice și prăbușirea monedei ruse, care a pierdut jumătate din valoarea sa în acest an, amenință să prăbușească economia Rusiei.”

„Putin se confruntă acum cu o armă sau cu un moment alunecos”, scrie portalul de ştiri american Business Insider. „Schimbările rapide de pe piețele financiare și economia Rusiei îl obligă Vladimir Putin să facă schimbări de calcul. Președintele rus are de ales acum între jocul agresiv pe planul politicii externă sau trebuie să se concentreze pentru a pune Rusia în ordine.”

„Germanii se tem de moarte”, citim în publicaţia germană Die Welt.

„Criza rusă, raportul privind tortura, acordurile de liber schimb – germanii tremură: opiniile lor variază. Mulți pot trece mai degrabă cu vederea amenințările lui Putin, decât să înțeleagă politica americană.”

„Atacul taliban la şcoala din Pakistan s-a soldat cu 145 de morţi”, scrie publicaţia The New York Times în pagina sa electronică. „în Atacul de la Peshawar au murit peste 100 de copii, potrivit anunţului oficialităţilor medicale şi guvernamentale. Toţi cei nouă atacatori au fost ucişi după opt ore de confruntări dure.”