„Prețurile petrolului au scăzut abrupt pentru a doua zi consecutiv şi ambele valori de referinţă au pierdut aproape 2% marţi, pe pieţele asiatice. Pe New York Mercantile Exchange, petrolul cu livrare în luna februarie a fost tranzacționat la preţul de 45.36 dolari barilul, mai jos cu 0.71 dolari în sesiunea electronică Globex. La ICE Futures din Londra, ţiţeiul Brent cu livrare în luna Februarie a scăzut 0.82 dolari, ajungând la 46.61 dolari barilul.”, mai scrie The Wall Street Journal.

„În China sunte derulate proiecte care fac Marele Zid să se simtă mic”, titrează The New York Times.

„În ciuda apelor tulburi din economia mondială, China este pe locul 1 la proiecte care depăşesc orice imaginaţie. Sunt atinse noi superlative în poduri, tuneluri, căi ferate și alte lucrari de dimensiuni imense. Evident, şi cheltuielile sunt pe măsură.”

„Recuperarea în zona euro va fi lentă și moderată”, scrie Le Monde.

„Încet, dar sigur. Conform noilor prognoze publicate luni, de Insee și partenerii săi germani și italieni, Ifo și Istat, creșterea zonei euro va fi simțită treptat în 2015. Dar va rămâne febrilă și sub rezerva multe riscuri.”

„Dacă euro cade, sistemul financiar european moare”, se arată într-un comentariu publicat de ziarul german Die Welt. „Moneda europeană este un etern șantier de construcții. La 16 ani de la introducerea ei, se prăbuşeşete înapoi la prețul său de pornire din 1999. Tot efortul pentru nimic? Nu chiar. În plus, avem nevoie de moneda euro.”

„O persoană a murit şi 84 au fost transportate la spital după ce un vagon al metroului din Washington s-a umplut de fum”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

O femeie şi-a pierdut viaţa şi alte două persoane se află în stare critică. Sute de persoane au fost evacuate luni după-amiază din staţia l’Elephant Plaza, unde a avut loc incidentul."

„Un vulcan erupe în Pacific şi întrerupe zborurile”, titrează The Guardian. „Liniile aeriene din Noua Zeelandă şi Fiji şi-au anulat zborurile în condiţiile în care un vulcan subacvatic a erupt în mod spectaculos în apropiere de arhipelagul Tonga.”

„Al treilea balon de aur pentru Ronaldo”, mai scrie The Guardian. „Jucătorul lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, şi-a rafinat talentul pentru a deveni cel mai modern dintre jucătorii de fotbal.”