„Un impas din ce în ce mai veninos între Atena și aproape toate celelalte 19 țări care formează uniunea monetară – în special Germania – sporeşte îngrijorarea cu privire la o potentială ieşire a Greciei din zona euro, o aşa-numită "Grexit", mai scrie New York Times.

„Criza datoriilor: Grecia opreşte discuţiile cu creditorii”, citim în publicaţia germană Der Spiegel. „Atmosfera între Grecia și creditorii săi s-au deteriorat din nou – negocierile sunt în suspensie. Potrivit unui raport mass-media, guvernul de la Atena a suspendat „colaborarea instituțională.”

„O mare companie americană din domeniul energiei intră în faliment”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

„Compania Quicksilver Resources a intrat un sub incidența Capitolului 11 din Protectia falimentului. În documentele depuse se arată că gigantul energetic american are datorii 2,35 miliarde de dolari și 1,2 miliarde dolari în active. Managementul companiei a declarat că se va confrunta cu un "deficit de lichiditate potențial" în primul trimestru al anului 2016 din mai multe motive, printre acestea afându-se datoriile și prăbușirea preţurilor petrolului.”

„Masacrul turiştilor zdruncină liniştea Primăverii Arabe”, citim în The Wall Street Journal.

„Persoane înarmate au luat cu asalt, miercuri, un muzeu în capitala Tunisiei, ucigând 20 de persoane, printre care 18 de turisti straini, după ce au eșuat în lansarea unui asalt asupra Adunării Naţionale, în timp ce parlamentarii au dezbătut un proiect de lege antiterorism.”

„Ce se ştie despre atacul de la Muzeul Bardo din Tunisia”, titrează Le Monde.

„Nouăsprezece persoane au murit și 44 au fost rănite miercuri, în atacul comis la Muzeul Bardo din Tunis. Palatul Elysee a confirmat aseara moartea a doi cetăţeni francezi, adăugând că alte șapte cetățeni din Hexagon au fost răniți, dintre care unul se află "în stare gravă." O operațiune a forțelor de securitate tunisiene este în curs de desfășurare, pentru a căuta eventuali complici ai celor doi atacatori uciși în asaltul poliției.”

„Inimile noastre sunt negre! Tunisienii în stare de şoc”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian. „Atacul asupra muzeului, soldat cu moartea a 20 de persoane, este cel mai grav din Tunisia, de la atentatul sinucigaş din 2002 de la Djerba, revendicat de al-Qaida.”

„Împuşcături în Suedia: mai mulţi morţi într-un pub din Goteborg”, mai scrie The Guardian.

„Mai multe persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite după ce persoane înarmate au deschis focul într-un bar din vestul Suedia miercuri seara, a declarat poliţia. Numărul morților de așteptat să crească. Potrivit primelor informaţii, este foarte posibil să fie vorba despre o reglare de conturi între grupările rivale din Goteborg.”