“Fondul Monetar Internaţional a anunţat, joi, că echipa sa de negociatori a părăsit Bruxelles-ul, întrucât nu a reuşit să înregistreze progrese în privinţa încheierii unui acord cu Grecia, acord care ar fi ajutat ţara să evite intrarea în incapacitate de plată. “Mingea este în terenul Greciei. Există deosebiri majore între echipa FMI şi cea a Greciei în majoritatea domeniilor cheie. În ultimul timp, nu s-au înregistrat progrese în atenuarea acestor diferenţe”, a afirmat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, la o întâlnire cu jurnaliştii, la Washington. Comisia Europeană a primit, marţi, noi propuneri din partea Greciei, care vrea să ajungă la un acord cu UE, BCE şi FMI pentru a primi tranşa de 7,2 miliarde de euro şi a evita intrarea în incapacitate de plată. Un oficial UE a apreciat că propunerile trimise de Atena creditorilor internaţionali nu sunt suficiente pentru a se ajunge la un acord care să deblocheze fondurile pentru Grecia”, mai scrie The Wall Street Journal.

“FMI s-a retras de la negocierile privind programul de salvare al Greciei”, titrează The Guardian, în pagina sa electronică.

“Fondul Monetar Internaţional a anunţat, joi, că echipa sa de negociatori a părăsit Bruxelles-ul, întrucât nu a reuşit să înregistreze progrese în privinţa încheierii unui acord cu Grecia. Decizia FMI de a-şi retrage echipa vine pe fondul sporirii criticilor creditorilor internaţionali privind atitudinea Guvernului de la Atena, care refuză în continuare solicitările reprezentanţilor UE, BCE şi FMI, ţara riscând să între în incapacitate de plată şi în cele din urmă să iasă din zona euro, în aşa-numitul Grexit. Directorul general al FMI, Christine Lagarde, va participa în 18 iunie la reuniunea miniştrilor de Finanţe din zona euro, ce se va desfăşura la Luxemburg.”

“Negocieri instabile: FMI anulează discuțiile Grecia”, scrie publicaţia Der Spiegel.

„Tonul în disputa datoriei Greciei este mai clar: Fondul Monetar Internațional îşi retrage negociatorii de la Bruxelles, pentru că există diferenţe mari de viziune între Atena şi creditorii săi. Piețele bursiere sunt în vrie.”

„Războiul Pentagonului împotriva ISIS costă SUA 9 milioane dolari pe zi”, mai citim în Der Spiegel. „Statele Unite au cheltuit până acum 2,74 miliarde dolari în operațiunea militară împotriva organizației teroriste Stat Islamic. Două treimi din această sumă a înghițit Air Force.”

„Obama are în vedere constituirea de baze militare şi trimiterea de trupe în Irak, pentru combaterea ISIS”, titrează The New York Times.

„Președintele Obama este deschis în privinţa extinderii amprentei militare americane în Irak cu o rețea de baze și eventual de sute de militari pentru a sprijini forțele de securitate irakiene în lupta lor împotriva Statului Islamic, au declarat joi oficiali ai Casei Albe. În condiţiile în care forțele irakiene luptă efectiv împotriva împotriva jihadiştilor ISIS, Obama va lua în considerare stabilirea unei serii de avanposturi în care consilierii americani să conlucreze cu trupele irakiene și cu membrii triburilor locale. Bazele vor fi conduse de irakieni, iar americani nu s-ar angaja în lupte la sol, dar ar juca un rol mai activ mai aproape de linia frontului.”

“Israelul a închis dosarul referitor la moartea a patru copii pe o plajă din Gaza”, scrie Le Monde.

“Armata israeliană a anunțat joi că abandonează urmărirea penală în cadrul anchetei privind moartea a patru copii între 9 şi 11 ani pe o plaja din Gaza în conflictul de vara trecută, iar cazul a fost închis fără ca cineva să fie condamnat. Cei patru copii au fost au fost ucişi de explozia unui proiectil pe o plajă frecventată din Gaza în timp ce jucau fotbal, la câteva sute de metri de hotelurile unde au fost cazaţi jurnaliștii occidentali. "Cazul a fost închis după o investigaţie penală completă", potrivit unui comunicat militar, adăugând că alte două cazuri care implică moartea unor palestinieni în lupte au fost de asemenea închise. O anchetă penală în cazul unui atac împotriva unei cafenele în care 9 persoane au fost ucise, a fost însă, deschisă.”

“Rupert Murdoch predă ştafeta”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

“Rupert Murdoch se pregateste să demisioneze în funcţia de CEO al 21st Century Fox. Fiul lui Murdoch, James va prelua frâiele companiei, dar Rupert Murdoch este de așteptat să rămână în funcţia de președinte executiv al companiei. Celălalt fiu Murdoch, Lachlan, ar putea ocupa funcţia de co-preşedinte executiv la companie.”

„Actorul Christopher Lee a murit la vârsta de 93 de ani”, mai scrie Business Insider.

“Actorul britanic Christopher Lee, cel mai bine cunoscut pentru rolul Dracula a murit la vârsta la vârsta de 93 de ani. Actorul a murit joi dimineață, la London’s Chelsea and Westminster Hospital, după ce fusese tratat pentru probleme respiratorii şi insuficienţă cardiacă, scrie publicaţia Telegraph, care citează surse apropiate familiei.”


Te-ar putea interesa și: