„Mai mulți oficiali de top ai Federaţiei Internaţionale de Fotbal au fost arestați în baza acuzațiilor de corupție într-o operațiune a poliției desfăşurată în această dimineață devreme la Zurich. The New York Times sustine ca mai mulţi ofițeri de poliţie îmbrăcaţi în civil au descins la hotelul de cinci stele Baur au Lac din orașulul elvețian, miercuri dimineața, unde are loc întâlnirea anuală a forului fotbalistic mondial. Arestări au fost efectuate pe baza acuzațiilor de corupție pe scară largă. Este de așteptat ca cei arestati se se confrunte cu o procedură de extrădare în Statele Unite, unde îi aşteaptă acuzaţii de corupţie ale organismelor federale. Acuzațiile provin dintr-o investigație comună a FBI şi a autorităţilor fiscale din SUA, care este în desfăşurare din  2011, potrivit site-ului New York Daily News. Conform rapoartelor procurorilor, peste 10 de funcționari sunt puşi sub acuzare în cadrul anchetei. Nu toţi oficialii vizaţi sunt prezenţi la Zurich. Preşedintele FIFA, Sepp Blatter nu se află printre cei arestați în raidurile din această dimineaţă, mai scrie Guardian.

„Oficiali FIFA arestaţi pentru corupţie”, titrează The New York Times.

„O investigație împotriva a 14 foști și actuali oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Fotbal a dus în aceată dimineaţă la arestarea acestora. Acuzațiile includ frauda, înșelătoria și spălarea de bani şi fac referire la ofertele pentru organizarea Cupei Mondiale, dar şi oferte de difuzare a meciurilor precum şi de marketing, după cum anunţă organele de drept. Departamentul Justiției solicită extrădarea inculpaţilor în Statele Unite.”

„Mai mulți oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Fotbal FIFA au fost arestaţi miercuri pentru fapte de corupţie”, scrie Le Monde.

„Numeroși înalți funcționari ai Federației Internaționale de Fotbal au fost arestați de poliția elvețiană miercuri dimineața la Zurich, la cererea autorităților americane. Autorităţile judiciare din New York îi suspectează că ar fi acceptat "de la începutul anilor 1990 mită și comisioane în valoare de mai multe milioane de dolari", a anunţat Oficiul federal de Justiţie Elvețian într-o declarație. Oficialii FIFA au fost reținuți în așteptarea extrădării în Statele Unite. FIFA va avea în acest weekend conferința anuală, unde Sepp Blatter, președinte al forului fotbalistic mondial din 1998, va candida pentru un al cincilea mandat. Potrivit New York Times, poliția elvețiană a sosit în zori într-un hotel de lux în Zürich, unde erau cazaţi funcționarii FIFA. În acest context delicat, instituția sportivă – cunoscută pentru netransparența sa – a declarat că face cercetări "pentru a clarifica situația” după arestări. "Nu vom comenta în această etapă", a spus purtătorul de cuvânt al Federatiei Internationale de Fotbal.

„Dolarul puternic îndeamnă companiile americane la investiţii în străinătate”, citim în The Wall Street Journal.

„Companiile americane care doresc să investească în străinătate beneficiază de un putenic avantaj: un dolar american puternic. După ce a petrecut multă vreme în depresie, dolarul a câştigat în ultimul an 25,5% faţă de euro, 20,8% faţă de yenul japonez şi 9,5% faţă de lira sterlină.”

„UE propune relocarea a 40.000 de sirieni şi de cetăţeni din Eritreea”, mai scrie Wall Street Journal.

„40.000 de refugiați sirieni și Eritreea, care sosesc în Italia și Grecia în următorii doi ani ar putea fi mutaţi în țări din Uniunea Europeană, în urma unei propuneri care va fi prezentată miercuri blocului european.”

„Armata israeliană a lansat atacuri în Gaza la câteva ore după ce o rachetă a lovit sudul Israelului”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

„Avioane de luptă israeliene au desfășurat lovituri aeriene în Fâșia Gaza miercuri dimineața la doar câteva ore după ce o racheta a lovit sudul Israelului. Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărării israeliene, locotenent-colonelul Peter Lerner a declarat a declarat că au fost destructurate "patru infrastructuri teroriste" în sudul Fâșiei Gaza. Loviturile aeriene constituie un răspuns la atacul comis marti seara, în care o rachetă a fost lansata pe teritoriul israelian din Fâșia Gaza, a declarat Lerner. Racheta a lovit o zonă deschisă în consiliul regional Lakhish și nu s-au înregistrat victime.”