Potrivit declaraţiilor venite din partea CNAS, vinerea trecută, 1 iunie, a fost prima zi de implementare a reţetei electronice. Totuşi, declaraţiile făcute astăzi de ministrul sănătăţii pun la îndoială acest termen.
Pentru că informaţiile primite din teritoriu sunt "contradictorii", ministrul sănătăţii va avea întâlniri cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la problemele apărute odată cu introducerea reţetei electronice.

O parte dintre medici au anunţat că nu au softul necesar pentru a folosi reţeta electronică.

În timp ce preşedintele interimar al CNAS, Dorin Ionescu, anunţa în luna mai că reţeta electronică va fi obligatorie din luna iulie, ministrul Vasile Cepoi declara la Târgu Mureş că reţetele electronice nu vor fi implementate până când nu va fi elaborată o strategie care să elimine riscurile.

"Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să am o discuţie cu cei de la Casa Naţională care se ocupă de implementare să vedem care este stadiul, ce probleme sunt în implementare şi să găsim soluţii pentru a le rezolva. (…) Nu se va implementa până nu va fi elaborată strategia", spunea atunci Vasile Cepoi.

Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoaie, declara în acelaşi cadru că medicii s-au cam săturat să înceapă o activitate fără să se cunoască modul de funcţionare a acesteia.

Reţeta electronică va face parte dintr-o platformă integrată complexă, intitulată "Platforma informatică a asigurarilor de sănătate (PIAS)". Alături de cardul de asigurat, ar trebui să prevină fraudele din sistem, evaluate de CNAS la 300 de milioane de euro din bugetul total de circa cinci miliarde de euro.
Citeşte şi:  Reţeta electronică intră în vigoare de astăzi. Ce se va schimba?