Directorul de achiziţii produse nealimentare al real,- Polonia, Michel Lamoot, va ocupa începând cu 15 octombrie funcţia de director general al operatorului de hipermarketuri Real România, controlat de grupul german Metro, a anunţat, luni, retailerul.

Fostul director general al Real România, Tjeerd Jegen, a părăsit compania la începutul lunii iulie, iar în ultimele trei luni conducerea companiei a fost încredinţată board-ului  Real Hypermarket România, coordonat de Jean-Marc Jivert. 

Lamoot, care este originar din Franţa, şi-a început cariera în retail în 1979, deţinând mai multe poziţii de conducere în companii multinţionale, în state precum Coreea de Sud, Japonia sau Franţa. El lucrează din 2008 pentru grupul Metro din poziţia director de achiziţii produse nealimentare la Real Polonia.

“Primul pas pe care îl voi face din noua poziţie este să mă familiarizez cu piaţa locală de retail şi cu mediul de afaceri din România şi totodata să cunosc echipa Real România cu care voi lucra de acum înainte”, a declarat, într-un comunicat, Lamoot.

Real deţine în prezent o reţea de 21 de hipermarketuri în România şi se pregăteste pentru deschiderea celui de al 22-lea magazin la sfârşitul lunii octombrie la Bucureşti, în centru comercial AFI Palace Cotroceni.

Compania a intrat pe piaţa românească în 2006. Real a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,35 miliarde lei (638 milioane euro), în creştere cu 92% faţă de 2007.

Grupul Metro mai este prezent pe piaţa românească prin intermediul reţelei de magazine cash&carry Metro.