Pe de o parte, ca să elibereze spaţiul pentru noi produse, iar pe de alta să-şi crească şi mai mult vânzările la inceput de an, retailerul Ikea România anunţă reduceri de până la 50% pentru mai multe categorii de produse. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul companiei, reducerile sunt valabile atât în magazinul din Baneasa, cât şi online. 

Astfel, cei care vor să-şi schimbe canapeaua şi fotoliile, de exemplu, pot răsfoi acum printre modelele aflate la reduceri şi, în multe cazuri, pot face economii de aproape jumătate din preţul iniţial. Reducerile sunt valabile între 27 decembrie 2016 şi 29 ianuarie 2017.

Venitul total pentru IKEA Group (Ingka Holding B.V. şi entităţile sale) în anul financiar 2016 (1 septembrie 2015 – 31 august 3016) a ajuns la 31,5 miliarde de euro, în creştere cu 7,4% faţă de anul financiar anterior.

Profitul net a fost de 4,2 miliarde de euro. ”Un cadru financiar de 1 miliard de euro, anunţat ieri, va conduce la investiţii de peste 3 miliarde de euro alocate pentru sustenabilitate”, a anunţat compania care, în 2016, a deschis 12 noi magazine, 19 formate noi – puncte de comandă şi colectare – şi a continuat să dezvolte reţeaua de distribuţie multichannel.

Pentru România, retailerul suedez a anunţat în această toamnă că, în 2018, deschide al doilea magazin din Bucureşti, care va fi cel mai mare din regiune, şi are pe listă alte câteva în oraşele mari.

”Al doilea magazin din Capitală va fi cel mai mare din regiune, având o suparafaţă de 36.000 de metri pătraţin şi se va construi în partea de est a oraşului. Investiţia în acest magazin, cu tot cu teren, va ajunge la aproximativ 80 de milioane de euro”, a declarat Stefan Vanoverbeke, Retail Manager pentru IKEA South East Europe.

Anul trecut, retailerul de mobilă a cumpărat terenul de 13,7 hectare ce a aparţinut fabricii Anticorosiv de pe Bulevardul Theodor Pallady şi a anunţat că a anunţat că va deschide acolo al doilea magazin din România.