Șeful DSU a precizat că cei vaccinați nu vor avea restricții.

”Nu este vorba despre a discrimina, ci de a proteja populația. Este vorba despre statusul sanitar pe care fiecare îl are. Cei vaccinați nu vor avea restricții, dar vor exista locuri în care se vor solicita fie certificatul, fie test, fie trecerea prin boală.”, a spus Raed Arafat.

Vaccinare obligatorie

Acesta a mai vorbit și despre posibilitatea de a impune vaccinarea obligatorie.

„Cel puțin eu nu am participat la nicio discuție în acest sens, de a obliga oamenii să fie vaccinați în mod general”, a declarat secretarul de stat Raed Araft.

Ministrul Sănătății îi avertizează pe cei care refuză să se vaccineze, spunând că aceștia nu ar trebui să aleagă varianta internării la ATI.

„În acest moment, nu se discută despre vaccinarea obligatorie, dar sperăm totuși că oamenii care acum refuză să se vaccineze să fie conștienți de importanța vaccinării și să aleagă acestă variantă și nu aceea a internării în spital pe o secție de terapie intensivă infectați cu COVID. A lor sau a celor cu care vin în contact”, a precizat ministrul Ioana Mihăilă.

Mihăilă a mai făcut referire și la vaccinul antigripal.

„Am discutat de Direcțiile de Sănătate Publică pentru a pregăti infrastructura de stocare a vaccinului antigripal, astfel încât el să ajungă cât de repede posibil la medicii de faimile și la unitățile sanitare care adiministrează acest vaccin”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul a precizat că vor fi în jur de două milioane de vaccinuri distribuite.

„O să vin cu un răspuns exact legat de câte am achiziționat”, a precizat Mihăilă.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu