Mai multe magazine Auchan din Bucureşti, Timișoara, Brașov și alte orașe ale țării nu și-au deschis porțile pentru clienți vineri, din cauza uor probleme la casele de marcat.

Reprezentanții lanțului de hypermarketuri au infirmat ipoteza unui atac cibernetic, arătând că de fapt a fost o problemă cu fluxurile de date interne.

Se pare că, din cauza unui upgrade al softului caselor de marcat, în unele magazine prețurile de la casă nu mai corespundeau cu cele de la raft.

”Am constatat că avem o problemă cu fluxurile de date în această dimineaţă şi de aceea nu am deschis magazinele. Nu s-au transferat datele cum trebuie în cazul sistemelor de plată şi de aceea am preferat să nu deschidem magazinele ca să nu genereze probleme cumpărătorilor. Vrem să evităm astfel de lucruri pentru că în primul rând vrem să oferim serviciile standard cumpărătorilor noştri. Interesul nostru este clientul”, a precizat Tiberiu Dăneţiu, director de marketing Auchan România.

”În momentul de față, ne confruntăm cu o serie de defecțiuni tehnice care fac ca sistemele din unele magazine Auchan să funcționeze intermitent. Pentru a nu impacta experiența clienților, activitatea magazinelor afectate de incident a fost suspendată temporar, până la remedierea problemelor. Întreaga noastră echipă lucrează intens la repunerea în funcțiune a sistemelor în cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru inconveniente și vă mulțumim pentru înțelegere”, a fost mesajul reprezentanților companiei.