Grupul auto francez Renault a anunţat că va produce varianta electrică a modelului Fluence începând cu prima jumătate a anului 2011, la uzina din oraşul Bursa, din Turcia, iar maşina va fi vândută din primul semestru al aceluiaşi an la un preţ similar cu cel al versiunii convenţionale.

„Renault a decis să construiască versiunea electrică a modelului Fluence la uzina Oyac, din Bursa, producţia urmând să înceapă în prima jumătate a anului 2011”, se arată într-un comunicat al grupului francez.

Modelul electric va fi construit utilizând aceleaşi linii de producţie cu ale versiunii cu motor cu combustie. Comunicatul subliniază că alegerea uzinei din Turcia va permite Renault să comercializeze automobilul electric la acelaşi preţ cu al variantei convenţionale.

Versiunea electrică a Fluence va fi comercializată mai întâi în Israel şi Danemarca, începând cu prima jumătate a anului 2011.

Din octombrie, Fluence e şi în România

Renault a lansat în octombrie în România modelul Fluence, care înlocuieşte Megane sedan, la preţuri cuprinse între 12.900 şi 16.950 euro, inclusiv TVA.

Renault, proprietarul Automobile Dacia, a prezentat în septembrie, la salonul auto de la Frankfurt, patru concepte de automobile electrice, respectiv Fluence, Kangoo Z.E, autoturismul cu două locuri Twizy şi maşina de oraş Zoe.

În comunicat se precizează că modelele Zoe şi Kangoo vor fi construite în Franţa, iar Twizy va fi produs în Spania.

SURSA: Mediafax