Renault a înregistrat brandul Kanjara, numele SUV-ului Dacia, la Institutul Naţional pentru Proprietate Intelectuală din Franţa, pentru comercializare pe piaţa franceză şi în Europa, precum şi în alte ţări unde urmează să fie vândut modelul, potrivit cartech.fr.

Site-ul automobile-magazine.fr a relatat recent că SUV-ul Dacia, al şaselea model din programul Logan, se va numi Duster şi ar putea avea o versiune de şapte locuri, mai lungă cu 20 de centimetri faţă de modelul de bază, denumită Kanjara.

SUV-ul are la bază platforma tehnică a modelului Nissan Qasqai, potrivit automobile-magazine.fr. Nissan Qasqai este disponibil în două versiuni, cu cinci şi, respectiv, şapte locuri.

Site-ul a scris despre SUV-ul Dacia într-un articol cu titlul „Dacia Duster+2, fratele mai mare al lui Duster” şi arată că „Duster+2” ar putea fi comercializat sub numele de Kanjara. Maşina ar urma să fie cel mai ieftin SUV cu şapte locuri de pe piaţă, având un preţ de circa 18.000 de euro.

Oficialii Dacia-Renault nu au dezvăluit detalii despre SUV, singurul element anunţat oficial fiind perioada lansării, respectiv prima parte a anului viitor.

Dacia vrea să prezinte modelul SUV la Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie, potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului de Administraţie al Dacia, Jacques Chauvet, citat de cotidianul francez La Tribune la sfârşitul lunii iunie. Cu toate acestea, alţi oficiali ai Dacia-Renault afirmat că maşina nu va fi expusă la Frankfurt şi au refuzat să comenteze asupra veridicităţii unor fotografii apărute pe internet la începutl lunii iulie, care păreau să dezvăluie varianta de producţie a SUV-ului.

„Va trebui să mai aşteptaţi încă nouă luni (până va fi prezentată maşina – n.r.)”, a afirmat un oficial Dacia. „Este o maşină foarte frumoasă (SUV-ul), sper să fie o maşină mult mai frumoasă decât aceasta (din fotografii – n.r.)”, a afirmat un alt reprezentant al constructorului auto.

SURSA: Mediafax