Finalizarea procesului de achiziţie a avut loc în data de 31 octombrie 2011. Grupul BDR Therma a fost fondat în toamna anului 2009 prin fuziunea dintre De Dietrich Remeha Group şi Baxi Group. La acea data, 60% din acţiunile BDR Therma erau împărţite după cum urmează: 40% administrate de fondul de investiţii BC Partners şi 60% deţinute de Fundaţia Remeha.

Totodată, la jumătatea anului 2011, BDR Therma a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Baymak din Turcia, care până atunci a fost un joint-venture între BDR Themra şi Dr. Murat Akdogan. Baymak este a doua mare companie producătoare de echipamente termotehnice din Turcia.

BDR Therma este unul dintre principalii furnizori de servicii, producători şi distribuitori de echipamente termotehnice ce operează pe o piaţă a carei valoare depăşeşte 16 miliarde de euro în vânzări anuale. Grupul are peste 7.000 de angajaţi în Europa şi o cifră de afaceri de peste 1,8 miliarde de euro, fiind clasat pe locul trei la nivel european. BDR Thermea deţine şi comercializează în Europa branduri precum De Dietrich, Baxi, Remeha, Heatrae Sadia, Brötje, Potterton, Chappée, BaxiRoca sau Baymak.