A început analiza programului de guvernare, alta decât cea făcută de Darius Vâlcov. Social-democraţii au o nouă strategie: trebuie să găsească miniştrii care blochează proiectele trimise la avizare. Ei au două săptămâni la dispoziţie să vină cu nişte concluzii, în paralel cu Viorica Dăncilă, care face evaluarea membrilor cabinetului său.

Cele două evaluări vor fi prezentate în ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Este vorba, pe de o parte, de o evaluare a miniștrilor făcută de premierul Viorica Dăncilă și, pe de altă parte de concluzia grupului de 9 social-democrați care analizează implementarea programului de guvernare.

Activitatea acestui grup este diferită de evaluarea pe care o făcea Darius Vâlcov, care analiza fiecare ministru în parte.Grupul format la începutul acestei săptămâni analizează parcursul avizării fiecărui proiect important din acest program de guvernare – de exemplu, OUG pentru Fondul Suveran de Investiții.Grupul va analiza dacă există miniștri sau angajați din ministere care au blocat un anumit proiect, atunci aceștia vor fi sancționați de partid.

Din acest grup care analizează implementarea programului de guvernare nu face parte niciun membru ALDE. Totuși, această formațiune a dat un semnal destul de puternic: niciun ministru al lor nu ar trebui să fie schimbat din Guvern, nici chiar Tudorel Toader, care este pe un loc al PSD, dar care are susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu.
Rezultatul acestor evaluări va fi prezentat în două săptămâni, când ar trebui să vedem ce miniștri vor fi remaniați. Informațiile de la surse din PSD spun că va fi o listă destul de lungă.

Printre numele vehiculae se numără:  Paul Stănescu, Tudorel Toader, Mihai Fifor, Lucian Șova,George Ivașcu, Ioana Bran

SURSA: digi24.ro