"Din ultimele discuţii pe care le-am avut, se va crea o companie dedicată construcţiei de autostrăzi şi CNADNR va veni în integralitatea ei la Transporturi, dispărând litera A.(…) CNDANR este astăzi în portofoliul departamentului marilor proiecte, condus de domnul ministru Şova. Toate drumurile naţionale, europene şi autostrăzi sunt în portofoliul domnului Şova. Drumurile naţionale vor fi portofoliul Ministerul Transporturilor. În momentul în care voi avea în subordine şi drumurile mă voi ocupa şi de drumurile naţionale", a declarat ministrul Transporturilor.
Acesta nu a precizat perioada în care se va înfiinţa această companie de construcţie de autostrăzi, subliniind că "nu este o grabă, am alte priorităţi".
"În ceea ce mă priveşte, nu este o grabă, am alte priorităţi. În subordinea mea se află Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Transport, pe care l-am preluat în încetare de plăţi şi în pre-suspendare şi în mai puţin de patru luni am reuşit să îndeplinim toate condiţionalităţile impuse de Comisia Europeană pentru ridicarea pre-suspendării, după cum mi-am asumat punându-mi pe masa mandatul meu, că în luna iunie se va ridica pre-suspendarea şi vom începe să decontăm banii europeni", a spus Relu Fenechiu.
Sursa: Agerpres