Administratorii sălilor de fitness au început deja pregătirile pentru a-și primi abonații într-o formă optimă.

Prima regulă pentru a putea ajunge la sala de fitness este rezervarea. Accesul în acest spațiu va fi permis doar prin baza unei rezervări care poate fi făcută fie online, fie telefonic.

Cu rezervrea făcută, persoanele care vin la sală vor fi verificate cu termoscaner pentru temperatură.De asemenea, toți administratorii sălilor de sport au obligația de a dota spațiile cu produse dezinfectante.

În ceea ce privește spațiul de distanțare socială, acela va fi de 7 metri pătrați în cazul exercițiilor individuale și de 10 metri pătrați pentru exerciții în grup.

Masca de protecție, nelipsită

Ionuț Stroe, ministrul Sporturilor a vorbit despre accesul controlat în săli, iar potrivit acestuia, doritorii de mișcare trebuie să aibe la ei prosopul individual. Totodată, dușurile vor rămâne închise.

”Accesul la vestiare va fi controlat și va fi limitat la raportarea de 4 metri pătrați alocați fiecărui utilizator din vestiar, iar dușurile vor fi deocamdată închise. Va trebui, cei care mergem la săli, să avem propriul prosop”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Sporturilor.

În ceea ce privește masca de protecție, aceasta va fi purtată în interior până la aparat, iar regula distanțării sociale va fi respectată.