Reguli bombă pentru cei care fac cumpărături. Se interzice total în supermarket? Nimeni nu credea așa ceva UPDATE

UPDATE: De asemenea, numărul clienților va fi limitat

Traian Berbeceanu a transmis vineri, 11 decembrie, că numărul de clienţi care vor intra în magazine va fi limitat. Prefectul Capitalei a explicat că această cifra va ține cont de suprafața magazinelor respective.

Declarația lui Traian Berbeceanu a fost făcută după o întrevedere avută cu reprezentanţi ai supermarketurilor şi retailerilor.

„În mod evident, sunt deschişi şi dumnealor să permită accesul în magazin unui număr de oameni, astfel încât să nu se realizeze aglomerări, iar în cazul mall-urilor, agenţii de pază cu care au contract să aibă în vedere ca în magazine să nu fie aglomeraţie. Practic, vor limita numărul de clienţi care vor intra în mall sau în magazin sau în supermarket la suprafaţa magazinului, aşa cum e normal”, a declarat Traian Berbeceanu.

Reguli bombă pentru cei care fac cumpărături. Un lucru până astăzi intrat în obișnuița tuturor românilor ar putea să fie interzice total. Este vorba de folosirea coșului de cumpărături în supermarket. Mai exact, potrivit ultimelor informații, noi măsuri ar urma să fie impuse în București inclusiv în marile magazine, printre ele și interzicerea coșurilor de cumpărături. Mulți români se vor întreba, în context, dacă atunci când vor dori să-și facă cumpărăturile, vor folosi coșurile de mână sau cărucioarele cu roți.

Reguli bombă pentru cei care fac cumpărături. Se interzice total în supermarket? Nimeni nu credea așa ceva UPDATE

Decizia privind folosirea coșurilor de mână va fi lăsată la latitudinea magazinelor, s-a decis la întâlnirea de vineri dintre prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, și reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri.

„Sunt idei, modalități prin care la nivel intern al magazinelor se pot organiza măsuri suplimentare în anumite momente când există trafic crescut de consumatori sau spre casele de marcat sau anumite produse.

Se interzic sau nu coșurile de cumpărături

Nu este vorba de interzicerea coșurilor de cumpărături, ci, în funcție de formatul acelui magazin, de o folosire preponderentă fie a acestor cărucioare cu rotile acolo unde sunt disponibile, iar în cazul suprafețelor de vânzare unde sunt numai coșuri de mână ele vor fi folosite ca până acum”, a explicat la Digi24, George Bădescu, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România.

Motivul care stă la baza acestei decizii ține de alinierea la regulile existente privind evitarea aglomerării. Mai exact, este vorba de momentele în care poate există un flux mai mare de cumpărători și de măsuri care în acel context pot contribui suplimentar la reguli de distanțare sau reguli care sunt acum în vigoare. Aceste detalii suplimentare au fost furnizate pentru sursa amintită de directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România. Urmează însă o nouă ședință la Prefectura Capitalei, la care vor participa și reprezentanți ai centrelor comerciale și ai supermarketurilor. Noi detalii despre acest subiect vor apărea, probabil, în zilele următoare.

Reguli bombă pentru cei care fac cumpărături. Se interzice total în supermarket? Nimeni nu credea așa ceva UPDATE