Cunoscutul avocat Ana Maria Udriște a vorbit despre registrul pe care proprietarii de terase trebuie să îl aibă în care să noteze date despre clienții care le trec pragul.

Acest registru face parte din seria de măsuri pe care terasele trebuie să le respecte în contextul pandemiei de coronavirus. Totuși, măsura anterior menționată se ciocnește cu normele GDPR.

Ce spune Ana Maria Udriște

„Dacă mergem pe ideea în care trebuie să ţinem un registru şi să luăm nişte date ale persoanelor în momentul în care fac o rezervare la terasă, atunci da, ni se aplică şi regulamentul privind protecţia datelor cu caracter personal”, a menţionat avocatul Ana Maria Udrişte.

Aceasta a avertizat că indiferent de informațiile care sunt notate în acel registru, proprietarii trebuie să aibă mare grijă la el și, mai ales, la cine are acces la informații.

„Indiferent de cum ţinem acest registru de rezervări, ar trebui să fim foarte atenţi cine are acces la el”, a mai spus avocatul.

Ce măsuri trebuie să mai fie respectate

Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic pentru clienți.

Va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor și olivierelor și a altor obiecte de la o masă la alta, acestea fiind dezinfectate după plecarea clienților.

Este interzis să se consume produse în picioare.

La aceeași masă vor sta maximum patru persoane, iar personalul care servește clienții va purta măști și mănuși.

Ce spune ministrul Economiei, Virgil Popescu despre deschiderea restaurantelor

”Acum am deschis terasele. Următoarea etapă va fi deschiderea restaurantelor. Vara, lumea preferă să stea pe terasă. Nu ar fi un risc mare dacă am deschide restaurantele pe 15 iunie, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Digi24.