Piaţa globală de muzică înregistrată a raportat o creştere de 7,4% pentru anul 2020 datorită veniturilor obţinute din serviciile de streaming, potrivit raportului anual al Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI), informează Reuters, conform Agerpres.

Industria muzicii înregistrate a raportat în 2020 venituri totale de 21,6 miliarde de dolari, marcând cel de-al şaselea an consecutiv de creştere, a anunţat marţi IFPI, o organizaţie internaţională ce reprezintă interesele industriei muzicale.

În topul celor mai bine vânduţi artişti se află vedetele K-pop BTS, cântăreaţa Taylor Swift, rapperul Drake, cântăreţul The Weeknd şi adolescenta Billie Eilish, considerată un fenomen în industria muzicală.

”În timp ce lumea continuă să se lupte cu pandemia de COVID-19, ne aducem aminte de puterea trainică a muzicii de a consola, a vindeca şi a ne binedispune”, a declarat directorul executiv IFPI, Frances Moore.

Încasările din piața de streaming au crescut cu aproape 20%

Încasările totale din piaţa de streaming, atât abonamente plătite, cât şi cele obţinute din publicitate, au crescut cu 19,9% înregistrând 13,4 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 62,1% din totalul veniturilor globale, potrivit IFPI.

Veniturile obţinute din abonamente pe platformele de streaming au crescut cu 18,5%, iar la sfârşitul anului 2020, numărul conturilor de abonaţi plătitori a ajuns la 443 de milioane, potrivit IFPI.

Faţă de industria streamingului, veniturile obţinute din vânzarea formatelor fizice au scăzut cu 4,7%.

Întrucât concertele şi festivalurile au fost anulate pe măsură ce ţările au intrat în lockdown din cauza pandemiei de coronavirus, veniturile din spectacole au scăzut cu 10,1%.

”Având în vedere că o mare parte a lumii a intrat în lockdown, iar muzica live a luat o pauză în aproape toate părţile lumii, fanii s-au bucurat de muzică prin intermediul streamingului”, a explicat Moore.

Regiunea cu cea mai rapidă creştere a rămas America Latină, unde încasările din înregistrările de muzică au fost mai mari cu 15,9%, urmată de Asia, cu o creştere de 9,5%, Africa şi Orientul Mijlociu, cu 8,4%.

Regiunile SUA şi Canada au crescut cu 7,4% în 2020, în timp ce în Europa veniturile au sporit cu 3,5%.

Sursă foto: pixabay