Doliu în România. S-a stins din viață un adevărat maestru. Tragedie în lumea muzicii

Doliu în lumea muzicii. Profesorul Viorel Fantu s-a stins din viață marți, 16 martie 2021. El a fost cel care a inițiat în muzică generații întregi de-a lungul activității sale.

Profesorul Viorel Fantu a activat decenii la rând ca profesor și la Şcoala Populară de Arte Botoşani, secţia Instrumente de suflat și a împărtășit cunoștințele sale cu mii de elevi. Moartea sa este o adevărată pierdere pentru comunitatea din Botoșani.

El a absolvit în anul 1976 Conservatorul de Muzică „George Enescu” Iaşi, secţia clarinet, cu diplomă de absolvire – licenţă cu modul pedagogic. Ulterior, însă, maestrul  s-a specializat și în saxofon. Viorel Fantu  condus Orchestra „Noua Generaţie”, alături de care a avut rezultate excepționale de-a lungul timpului și a fost de asemenea, profesor pentru generații de elevi în școlile din Botoșani.

Doliu în lumea muzicii din România

România a mai pierdut un îndrăgit cântăreț în prima lună a acestui an. Este vorba despre Lulu Pascu, muzicant cunoscut pe Valea Buzăului, care a suferit un accident de mașină în centrul orașului Nehoiu. Medicii de la Spitalul Brașov, acolo unde era internat bărbatul, au lupta până în ultima secundă pentru a-i salva viața.

Lulu Pascu, cunoscut după ce a participat la două ediții ale emisiunii Românii au talent, primind de fiecare dată patru de Da, era în comă profundă și se zbătea între viață și moarte. Accidentul s-a produs chiar la finalul anului 2020, scrie Reporterbuzoian.ro. 

Potrivit sursei citate, Lulu Pascu devenise cunoscut după ce a participat la emisiunea „Românii au talent”, alături de Titu Vânătoru din Siriu. Fiul său, Marian Gabriel Pascu, a scris pe Facebook anunțul care i-a cutremurat pe toți.

”Cu regret în suflet țin să vă anunț că astăzi, tatăl meu și bunul vostru prieten, Lulu Pascu a pierdut lupta pentru viață. ”, a scris fiul acestuia, pe o rețea de socializare.