“Femeile care au născut în Spitalul Filantropia în aceste luni sunt majoritar tinere, cele mai multe dintre ele aflate la prima naștere” a sunliniat doctorul Nicolae Gică, managerul interimar al Spitalului.

De la începutul anului, numărul nașterilor a crescut de la o lună la alta, ceea ce s-a reflectat și în numărul record de nașteri din această perioadă la Spitalul Filantropia.

Această creștere a natalității vine după ce 2020, în pandemie, a fost anul cu cele mai puține nașteri din 1967, la nivel național.

𝐈𝐮𝐥𝐢𝐞 – 𝐀𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭, 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐫𝐝 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜 𝐅𝐢𝐥𝐚𝐧𝐭𝐫𝐨𝐩𝐢𝐚 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢

”În lunile iulie și august, în Spitalul Clinic Filantropia, au avut loc 548 și respectiv 510 nașteri, un număr RECORD pentru noi dar și pentru spitalele sau secțiile de obstetrică -ginecologie din București. Ne bucurăm pentru toate gravidele care au născut la Filantropia și le mulțumim pentru alegere.

Dr. Nicolae Gică, manager interimar al Spitalului Filantropia și medic specialist obstetrică-ginecologie: “Femeile care au născut în Spitalul Filantropia în aceste luni sunt majoritar tinere, cele mai multe dintre ele aflate la prima naștere.”

Numărul în creștere al nașterilor din Spitalul Filantropia se datorează calității serviciilor medicale oferite atât pentru mame cât și pentru nou născuți, precum și datorită internării unor cazuri complexe de patologie maternă sau fetală, transferate din alte unități.

De la începutul anului, numărul nașterilor a crescut de la o lună la alta, ceea ce s-a reflectat și în numărul record de nașteri din această perioadă la Spitalul Filantropia. Această creștere a natalității vine după ce 2020 a fost anul cu cele mai puține nașteri din 1967, la nivel național.”, a anunțat Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia București pe pagina de Facebook a unității medicale.