Obligate de criza economică, din ce în ce mai multe companii apelează la disponibilizări de personal şi la tăieri de costuri. Prin urmare, numărul celor care nu-şi mai găsesc joburi în domeniul în care au căpătat experienţă e într-o continuă creştere. Pentru mulţi mai există doar o singură soluţie: reprofilarea.

Statisticile Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) din Bucureşti arată că una din două persoane cu vârste de până la 25 de ani sunt dispuse să se recalifice. Odată cu creşterea vârstei, însă, interesul scade. La persoanele cu vârste de peste 50 de ani, doar una din cinci acceptă să urmeze cursuri de recalificare.

Sute de oameni încearcă o nouă meserie

De la 1 ianuarie 2009, numărul şomerilor care au urmat cursuri de calificare şi recalificare, organizate de AMOFM este de 520. „Agenţii economici nu încadrează o diplomă de calificare, ci omul cu deprinderile sale pentru calificarea respectivă şi cu capacitatea lui de adaptare la specificul societăţii şi la nevoile angajatorului”, susţin reprezentanţii AMOFM.  Nu întotdeauna opţiunile şomerilor pentru inspector de resurse umane, contabil, operator calculator, cosmetica sau masaj se identifică cu nevoile angajatorilor. Aceştia caută, bunăoară, sudori, tâmplari, dulgheri, fierari-betonişti, zugravi sau zidari.

Unde se disponibilizează, unde se angajează

Domeniile de activitate în care se fac angajări în ultima vreme sunt serviciile, construcţiile şi IT-ul. Se caută casieri, bucătari, ospătari, cofetari, patiseri, agenţi de pază, şoferi, instalatori, sudori, electricieni, macaragii, iar în IT, programatori şi informaticieni. În schimb, se fac disponibilizări masive în comerţ, confecţii îmbrăcăminte şi textile, în industria uşoară – pielărie, tranzacţii imobiliare, construcţii, fabricare cauciuc şi mase plastice.

Reprofilarea şomerilor poate dura 2 ani

Reprofilarea presupune timp, analizarea propriilor competenţe şi cunoaşterea tendinţei forţei de muncă. Specialiştii în resurse umane spun că acest proces poate dura până la 2 ani, în funcţie de vîrsta persoanei care a luat această decizie. „Dacă vorbim despre o persoană experimentată, care nu mai e nici foarte tânără, poate dura 1-2 ani.

Cu cât senioritatea scade, cu atât perioada e mai scurtă”, explică pentru capital.ro Mădălina Popescu, director general la Pluri Consultants. Ea mai spune că o schimbare majoră de carieră nu este recomandată în această perioadă, cu excepţia antreprenoriatului.