Operatorul de hipermarketuri Real va deschide joi, în oraşul Blejoi de lângă Ploieşti, al 24-lea hipermarket al reţelei în urma unei investiţii de 23,8 milioane de euro, a anunţat retailerul.

Magazinul are o suprafaţă construită de 12.500 de metri pătraţi din care suprafaţa de vânzare are 7.730 de metri pătraţi. Hipermarketul va fi deservit de 280 de angajaţi, se arată într-un comunicat al companiei.

„Deşi ne confruntăm cu toţii cu o criză economică mondială, Real continuă să investească în România, demonstrând astfel că este un partener de încredere şi încurajând totodată dezvoltarea producţiei locale. Am investit aproape 24 de milioane de euro pentru acest nou magazin, investiţia totală de până acum în reţeaua real,-, care numără în prezent 24 hipermarketuri, cifrându-se la aproximativ 500 milioane de euro”, a declarat directorul general al Real România, Michel Lamoot.

Real, parte a grupului german de retail Metro, a intrat pe piaţa românească în 2006. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,35 miliarde lei (638 milioane euro), în creştere cu 92% faţă de 2007.