Totul vine după intervenia brutală a jandarmeriei din 10 august, de la Mitingul Diasporei. 
Cristian Dide a postat o ştire pe propria pagină de facebook în care se anunţa că o femeie jandarm din Suceava a decedat după ce a fost lovită de o maşină pe o trecere de pietoni din zona Palatului de Justiţie din Suceava. Femeia traversa strada regulamentar, fiind cu fetiţa ei în vârstă de un an şi jumătate.

Mai mult, copilul a suferit leziuni grave şi se află în comă internat în Secţia de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

În dreptul acestei ştiri, Dide a scris mesajul: ‘One more down. Du-te după Giani’. 

Ieşirea acestuia i-a adus sute de jigniri şi reacţii negative.

“Nu este comentariul pe care-l aşteptam. Până în final a murit un om nevinovat, o femeie care avea un copil mic…atât de jos ai ajuns? Să îţi fie ruine! Cu toată ura pe care o am faă de evenimentele din 10 august, nu mă pot bucura de tragedia unui om care nu a făcut nimic”, i-a scris o prietenă virtuală.

Replica lui Dide a lăsat mască pe toată lumea. 
“Pentru mine a murit un jandarm. Scuza asta că avea un copil nu mai ţine…Şi Stalin a avt coppii, Bin Laden a avut copii, şi ei tot oameni au fost. Câi oameni au omorât cei de mai sus?  “, a scris Dide.

Angi Șerban a comentat și ea, fiind revoltată de postarea prietenului ei.

”Femeia traversa strada regulamentar, fiind cu fetiţa ei în vârstă de un an şi jumătate. În ciuda eforturilor medicilor, femeia nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul. Copilul a suferit leziuni grave şi se află în comă internat în Secţia de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava”. Nu știu încă ce mi se pare mai grav – postarea asta oribilă a ta sau faptul că sunt oameni care sunt de acord cu ea (unii râd..). Să moară un părinte ținându-şi copilul de mână este o tragedie indiferent din ce unghi o privești. Să te bucuri de asta e ticăloșie, rea voință, faliment moral. Mă bucur că nu sunt ca tine și mă mai bucur că m-am prins la timp cine ești. Mult înaintea acestei postări. Așa nu!”, i-a scris Angi Șerban lui Dide.

„Toți l-au jelit după”

Dide nu s-a lăsat pagubaș și a comentat: ”Felicitările mele pentru perspicacitate. Cum îl cheamă pe bărbatul din Teleorman care a murit din cauza gazelor, am uitat nu mai stiu. Stii, la înmormântarea lui au fost o groaza de jandarmi si toti l-au jelit după”.

Angi Șerban a scris ulterior: „Asta nu justifica gestul tău și nici nu cred că-i poți imputa femeii ăleia moartea lui Nea Ilie. Te sfătuiesc sa stai un pic de vorba cu tine. Ai luat-o pe un drum foarte greșit.”

(w670)