Ex-vârful Naționalei de fotbal a României ar susține că filmulețul a fost publicat cu un scop precis. Potrivit unor surse citate de Cancan, la scurt timp după apariția în mass-media a video-ului de la Cluj, Ciprian Marica s-ar fi confesat apropiaților. Ex-atacantul Naționalei le-ar fi spus prietenilor că episodul în care a fost surprins cu nora fostului șef de la Transgaz reprezintă o înscenare, iar apariția clipului video la aproximativ un an distanță nu-i deloc întâmplătoare.

Filmarea ar fi avut ca scop discreditarea marelui sportiv. ”Mi-au înscenat totul”, le-ar fi spus Ciprian Marica prietenilor lui. Fostul atacant al echipei naţionale de fotbal a României ar fi destăinuit că ar fi pus la cale înființarea unei asociații din care ar fi urmat să facă parte mai mulți sportivi cu greutate. Iar faptul că ar fi condus asociația din funcția de președinte ar fi deranjat extrem de tare.

Mai mult decât atât, clipul ar fi fost lansat și cu scopul de a compromite o eventuală „candidatură” a sportivului – din poziția de președinte al respectivei asociații – la portofoliul de ministru al Tineretului și Sportului, funcție la care Ciprian Marica ar visa de ceva vreme.

”A avut un scop precis. Discreditarea lui Ciprian. Nu e nimic întâmplător. Se pregătea să devină ministrul Sportului și cu această filmare s-a dorit pătarea imaginii lui. De când s-a aflat de asociație și de dorința lui Ciprian de a ajunge în funcția de ministru al Tineretului și Sportului s-au încercat tot felul de manevre. El ne-a povestit că totul a fost premeditat pentru a-i compromite imaginea”, a declarat pentru Cancan o persoană din anturajul lui fotbalistului.