În prima etapă a proiectului, până la finalul lunii septembrie, clienții Digi Mobil din 12 orașe vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: București, Cluj, Timișoara, Brașov, Oradea, Craiova, Constanța, Iași, Arad, Sibiu, Pitești și Ploiești, urmând ca până la finalul anului să își extinda aria de acoperire în Galați, Brăila, Baia Mare, Târgu Mureș, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Reșița, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria. În același timp, compania va continua să își dezvolte rețeaua de comunicații mobile pentru a avea acoperire 3 G și 4G la nivel național.

„Noua licență în banda de 2600 MHz ne va permite să dezvoltăm în continuare rețeaua de comunicații mobile, astfel încât să le oferim clienților noștri o mai bună acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiază la orice tip de abonament, la aceleași prețuri competitive cu care i-am obișnuit, ” a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS & RDS.

Tehnologia 4G va fi disponibilă în pachetele Digi Mobil începând cu sfârșitul lunii septembrie când compania va introduce în oferta sa comercială și terminale compatibile  4G (LTE TDD în banda 38 LTE TD 2600). Clienții Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descărca aplicații, muzica, iar streaming-ul video sau încărcarea fișierelor de mari dimensiuni se vor realiza într-un intr-un mod mult mai rapid.

Noua licență a companiei în banda de 2600 MHz (TDD) a fost dobândită în urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom (firmă deţinută de fratele deputatului Sebastian Ghiţă) și RCS & RDS, cu acordul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

În 2012, 2K Telecom a câștigat două blocuri în banda de 2.600 MHz, valabile pentru perioada 2014 – 2029 și pentru care a achitat suma de 6.601.000 euro, reprezentând taxa de licență.