Digi Net Mobil, serviciul de Internet mobil al RCS & RDS, are un succes neaşteptat în Capitală. La 3 luni de la lansarea serviciului, la multe puncte comerciale ale companiei nu se găsesc modemuri, iar atunci când sunt aduse se aşteaptă la cozi ore bune.

RCS & RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală telecom, a lansat serviciul Digi Net Mobil cu viteze de până la 7,2 Mbps, în luna septembrie a anului trecut, în Bihor şi Timiş. 3 luni mai târziu, serviciul a fost disponibil şi în Bucureşti.

Reprezentanţii companiei nu se aşteptau să aibă un succes atât de mare în Capitală, drept dovadă nici în prezent nu se găsesc modemuri pentru Internet mobil la toate punctele comerciale, iar clienţii sunt rugaţi să sune înainte să verifice dacă au fost aduse.

Program prelungit în punctele de prezenţă

0-48222-rcs.jpg

Compania a luat, de asemenea, măsura de a prelungi programul de lucru la anumite puncte de prezenţă. „Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră, o parte din punctele de prezenţă RCS & RDS îşi vor prelungi programul până la orele 18:00, în zilele de sâmbătă, 20 şi 27 februarie 2010”, se arată pe site-ul companiei.  Punctele de prezenţă din Capitală cu program prelungit sunt Uioara, Olteniţei, Vitan, Iuliu Maniu, Drumul Taberei-Paşcani, Teiul Doamnei, Crângaşi şi Libertăţii.

Oficialii RCS & RDS nu au vrut să ofere detalii legate de numărul de modemuri livrate până în prezent. „De la lansarea serviciului până în prezent ne-am bucurat de un nivelul foarte mare de interes manifestat faţă de serviciul Digi Net Mobil, atât de către abonaţii noştri, cât şi de către noii clienţi. Este dificil să facem acum o estimare a creşterii numărului de clienţi la serviciul Digi Net Mobil pentru acest an, pentru ca numărul de abonaţi noi înregistraţi în fiecare lună creşte exponenţial”, au declarat pentru capital.ro oficialii companiei.

Abonamente de 0, 10 şi 15 lei pentru clienţi RCS & RDS

Digi Net Mobil este disponibil pe computere (prin modem USB) şi pe telefoanele mobile, astfel:
–  cu 0 lei – pentru abonaţii Fiberlink 2 sau Cablelink 2 (internet de până la 100 Mbps)
–  cu 10 lei (inclusiv TVA) – pentru abonaţii Fiberlink 1 sau Cablelink 1 (Internet de până la 50 Mbps) şi pentru abonaţii serviciilor de televiziune prin cablu sau prin satelit Digi TV
–  cu tarife per trafic de 0,1 euro/1 MB pentru clienţii Digi Mobil (telefonie mobilă) cu abonament de 0 euro.

Abonaţi RCS & RDS şi nu numai care doresc doar serviciul de Internet mobil au la dispoziţie Digi Net Mobil 2. Clienţii au Internet mobil cu viteze de acces de până la 7.2 Mbps pentru care plătesc lunar 15 lei (inclusiv TVA).  Pentru aceştia preţul unui modem este de 55 de euro (fără TVA).Abonamentul la Digi Net Mobil de 15 lei pentru care se plăteşte modemul (55 euro) este destinat exclusiv celor care devin clienţi RCS & RDS doar prin achiziţionarea Internetului mobil. Cine nu doreşte să se aboneze decât la Internetul mobil, plăteşte un abonament de 15 lei şi nu mai primeşte modemul în custodie.

Clienţi mai vechi, care folosesc unul dintre serviciile RCS & RDS sau clienţi noi care mai fac cel puţin un abonament pentru un alt tip de serviciu, beneficiază de abonamente de 0 lei sau de 10 lei pentru Internet mobil şi primesc modemul în custodie (când este vorba de modem şi nu de telefon).

Internet pe telefonul mobil, de la 2 euro

Abonaţii RCS & RDS la telefonie mobilă plătesc un abonament de 2 euro şi au convorbiri nelimitate în reţeaua fixă şi mobilă. În plus, ei beneficiază de Internet mobil cu trafic nelimitat dacă mai achită 10 lei lunar (inclusiv TVA). Altfel, aceştia pot opta pentru Digi Mobil cu abonament de 0 euro şi pot avea Internet mobil cu tarif de 0,1 euro/1 Mb. Oferta este disponibilă pe telefoanele mobile cu un modem 3G încorporat care să permită viteze de până la 3,6 sau 7,2 Mbps.

Abonaţii la serviciile de televiziune prin cablu (Digi TV Cablu) sau prin satelit (Digi TV Satelit) ale RCS & RDS care se află într-o zonă în care există reţea terestră de Internet pot avea Internet mobil prin modem USB cu trafic nelimitat, viteze de acces de până la 7.2 Mbps şi modem USB în custodie pentru 10 lei (inclusiv TVA).
Mai multe informaţii aici.

Net mobil, la 7,2 Mbps, în 24 de oraşe

0-48221-acoperirerds.jpg

Digi Net Mobil este disponibil la nivelul întregii ţări la viteze de 384 kbps şi în 24 oraşe din România la viteze de până la 7,2 Mbps. Aceste oraşe sunt Bucureşti, Oradea, Timişoara, Braşov, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi, Arad, Deva, Reşiţa, Baia Mare, Băcau, Târgu-Jiu, Slatina, Zalău, Sibiu, Vaslui, Buzău, Focşani, Drobeta Turnu Severin, Ploieşti, Suceava şi Bistriţa. Digi Net Mobil de 7,2 Mbps este disponibil în aceste zone atât pe telefoanele mobile cât şi prin modem USB.

Preţuri fără concurenţă

La Vodafone, un abonament la Internet mobil cu viteza maximă de 7,2 Mbps şi cu un trafic iniţial lunar de 4 GB costă 13,09 euro, iar modemul este gratuit numai dacă contractul este încheiat pe doi ani, altfel acesta costă 39 de euro. Preţurile pentru un abonament ce ofera viteze de până la 7,2 Mbps şi trafic nelimitat pornesc de la 10,71 euro (cu TVA) /lună .

Un abonament la Internet mobil, la Orange,  cu viteza maximă de 7,2 Mbps şi cu un trafic iniţial lunar de 6 GB, costă 14 euro. Preţul unui modem variază între 19 şi 69 de euro.

Cosmote oferă în prezent Internet la o viteză maximă de 3,1 Mbps prin Connect. Un abonament Connect Eco cu 4 GB trafic inclus costă 10,71 euro, iar modemul 11,90 euro.

Romtelecom oferă prin Clicknet Mobil o viteză de download de 3,1 Mbps şi de upload de 1,8 Mbps. Clicknet Mobil 6 include un trafic de 6 GB, iar în prezent se bucură de un tarif promoţional de la 16 euro la 10,9 euro, fără TVA. Preţul unui modem este 1 euro, TVA inclus.