Rata de infectare era în București, la începutul săptămânii, de 9, 64 la mia de locuitori.

Rata de incindență cumulată la 14 zile

06.10.2021 – ora 10 – valoarea de 10.93

05.10.2021 – ora 10 – valoarea de 10.31

04.10.2021 – ora 10 – valoarea de 9.64

03.10.2021 – ora 10 – valoarea de 8.98

02.10.2021 – ora 10 – valoarea de 8 28

Profesorul Alexandru Rafila atrage atenţia că România se confruntă cu o situaţie extrem de bizară!

“E foarte greu de înţeles. (…) Asta este o problemă foarte serioasă”

Deputatul PSD spune că nu poate înţelege cum o persoană care a terminat facultatea de Medicină din România refuză să se vaccine sau, şi mai rău, îi poate îndemna şi pe alţii să facă la fel şi le transmite că nu e bine să se vaccineze. El speră totuşi ca numărul acestor cazuri să fie cât mai mic.

În plus, Rafila recunoaşte că, uneori, medicii din străinătate se simt „stânjeniţi” să îl întrebe despre mersul campaniei de vaccinare din România.

“Nici eu nu am ce să le răspund, pentru că şi pentru mine, am mai spus-o, e foarte greu de înţeles de ce o persoană care a terminat o facultate de Medicină refuză să se vaccineze sau, ceea ce este poate şi mai grav decât lucrul ăsta, de ce poate să transmită mesaje pacienţilor săi că ar fi bine să nu se vaccineze.

Asta este o problemă foarte serioasă, sigur, nu sunt multe cazuri, poate, nu ştiu, nu a făcut nimeni nicio cercetare”, a declarat Alexandru Rafila, invitat la Digi24.

Școlile încă deschise

Profesorul Rafila a mai vorbit şi despre încercarea unor de a acredita ideea că şcolile deschise pun în pericol sănătatea copiilor şi constituie un pericol la nivelul comunităţii. “Cifrele îi contrazic pe aceşti oameni”, spune reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Totuşi, Alexandru Rafila a indicat şi situaţia în care şcoala trebuie totuşi închisă, tocmai pentru a proteja sănătatea copiilor.