Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a venit cu noi informații după decizia privind piețele. Edilul Bucureștiului a explicat că administrația pe care o conduce va amenaja pieţe volante şi spaţii deschise suplimentare, pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli să-şi vândă marfa.

„Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-şi vor putea vinde marfa în pieţele închise din Capitală (a căror funcţionare va fi temporar suspendată pentru a limita răspândirea COVID-19), municipalitatea bucureşteană va amenaja pieţe volante şi spaţii deschise suplimentare”, a scris primarul sâmbătă, pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Nicușor Dan, măsura a fost luată în urma unei discuţii telefonice cu premierul Ludovic Orban, fiind vorba de o măsură specială pentru susţinerea micilor producători din jurul Capitalei, dar şi a bucureştenilor care cumpără astfel de produse din piaţă.

„Identificăm zilele viitoare locaţiile şi le anunţăm din timp. Legumele, fructele şi lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-şi găsească loc în continuare pe piaţa bucureşteană”, se mai arată în mesajul postat de Nicuşor Dan.

De altfel, parcursul zilei de astăzi premierul a discutat cu primarii despre rezolvarea problemei piețelor închise. Concluzia: se vor organiza piețe volante.

Discuția dintre primul-ministru și edili a avut loc sâmbătă iar subiectul s-a concentrat asupra problemelor piețelor închise la interior. La discuții au participat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei și  Robert Negoiță, președintele Asociației Municipiilor din România. Ei au decis să fie organizate piețe volante. De altfel, mai mulți primari din țară au anunțat deja că vor organiza astfel de piețe.

În discuția cu primarul general Nicușor Dan, premierul a spus că, acolo sunt sunt piețe închise din cauza pandemiei, să fie amenajate spații deschise în deplină siguranță, iar acolo unde este posibil să fie organizate piețe volante în care producătorii autohtoni să-și poată vinde fructele și legumele.

Astfel de piețe ar urma să fie organizate în București în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.