Pro Tv anunță că Viorel Hrebenciuc și-a asumat în final condamnarea definitivă în dosarul retrocedărilor de păduri. Amintim faptul că fostul vicepreședinte al Camerei Deputaților se află în prezent în închisoare, unde execută o condamnare de 3 ani primită în septembrie, în dosarul “Giga Tv”.

Mai exact, după ce a fost judecat pentru trafic de influență și condamnat de Curtea de Apel Brașov la închisoare, Hrebenciuc a decis să își recunoască vinovația pe care a respins-o când a fost reținut. Hrebenciuc și-a retras apelul pe care îl declarase la instanța supremă și va trebui să ceară acum contopirea celor două pedepse.

De menționat este faptul că, fostul demnitar va putea fi eliberat condiționat dacă va executa cel puțin o treime, pentru că are peste 60 de ani.

Amintim faptul că în luna septembrie, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV. Alături de el au mai primit condamnări Gheorghe Ştefan „Pinalti”, fosta șefă CNA Laura Corina Georgescu, precum și Narcisa Iorga, fostă membră a CNA.

De ce este acuzat Viorel Hrebenciuc

În ceea ce privește acuzațiile aduse, conform anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc a fost cercetat pentru că, la momentul trimiterii în judecată, acesta s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Pe lângă fostul vicepreședinte al Camerei Deputaților, Narcisa Iorga a fost urmărită urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

Astfel, în luna iulie 2015, Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Narcisa Iorga au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

La rândul ei, Laura Georgescu era acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru folosirea de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

De cealaltă parte, Gheorghe Ştefan, care controla postul de televiziune Giga TV, şi Narcisa Iorga au fost deferiţi justiţiei pentru instigare la folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.