Ungurii sar în apărarea României! Șeful diplomaţiei maghiare îi acuză pe liderii UE de ipocrizie

Așadar, șeful diplomației maghiare a scris pe pagina sa de socializare că România și Bulgaria nu vor adera spațiul Schengen, în ciuda faptului că ambele țări merită acest lucru.

În acest context, Szijjártó Péter a susținut că autoritățile europene dau dovadă de ipocrizie, în contextul în care „este sfârșitul lumii” atunci când „o țară din Europa Centrală se opune prin veto”, iar totul este „în regulă” dacă „europenii din Vest se opun prin veto”.

„Ieri, țările UE au votat la Bruxelles aderarea Croației, României și Bulgariei la spațiul Schengen. Croația a fost admisă, dar România și Bulgaria nu vor adera, deși ambele merită, deoarece și-au protejat cu fermitate frontierele și au făcut multe pentru a reduce migrația ilegală.

Atunci de ce nu li s-a permis să se alăture? Ei bine, pentru că un stat membru – Austria sau Țările de Jos – și-a exprimat dreptul de veto cu privire la aderare. Toți ceilalți au susținut-o.
Și unde sunt comentatorii profesioniști, europarlamentarii preocupați de unitatea UE, europarlamentarii care vor să elimine unanimitatea, jurnaliștii plângăcioși ai curentului liberal, birocrații de la Bruxelles, miniștrii din guvernele liberale?

Să comparăm această tăcere actuală cu vacarmul care însoțește fiecare poziție națională maghiară în dezbaterile de la Bruxelles.

Încă o dată, curentul liberal și-a expus imensa ipocrizie: dacă o țară din Europa Centrală se opune prin veto, este sfârșitul lumii, distrugerea unității europene, iar dacă europenii din Vest se opun prin veto, este în regulă”, a scris Szijjártó Péter pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Interne din Ungaria a vorbit despre beneficiile pe care le-ar aduce aderarea României la Spațiul Schengen

La rândul său, ministrul de Interne din Ungaria, Bence Retvari, a vorbit joi, 8 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar aduce aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

El a reamintit, totodată, că Ungaria a susţinut întotdeauna aderarea României, Bulgariei și Croației la zona de liberă circulație din Europa, ceea ce, pe lângă întărirea relaţiilor economice, ar putea crește şi nivelul de protecţie a frontierelor externe ale Uniunii Europene (UE). În plus, aderarea țării noastre la Spațiul Schengen ar facilita trecerea graniţei pentru etnicii maghiari care trăiesc, a adăugat Bence Retvari.

Ministrul de Interne din Ungaria a anunțat, de altfel, că toate controalele la frontieră vor fi desfiinţate de la 1 ianuarie 2023 pe porţiunea de graniţă de 344 de kilometri dintre țara sa şi Croaţia, ca urmare a aprobării integrării Croaţiei în Spațiul Schengen. În plus, poliţiştii maghiari care lucrau până acum la această graniţă vor putea fi transferaţi în alte posturi.