Răsturnare de situaţie în cazul viitorului preşedinte al Senatului: grupul parlamentar al PSD a decis să-l susţină pentru această funcţie pe Teodor Meleşcanu, a spus Viorica Dăncilă la finalul întâlnirii senatorilor social-democraţi. Meleşcanu a fost schimbat la jumatatea lunii iulie de la conducerea Ministerului de Externe, după ce ALDE i-a retras sprijinul politic şi l-a înlocuit ulterior cu Ramona Mănescu.

Viorica Dăncilă a fost imediat întrebată de presă dacă a discutat cu Teodor Meleşcanu despre acest subiect, iar premierul a răspuns: „Vă dați seama că ne-am consultat și cu dânsul”. Fostul ministru de Externe a recunoscut şi el că a acceptat propunerea social-democraţilor.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pare să fi fost lăsat în afara acestor negocieri şi recunoaşte că a fost total suprins de alegerea PSD.

„O astfel de propunere nu am de ce să o comentez. O discuţie cu ALDE nu a avut loc. Am vorbit cu Meleşcanu şi nu mi-a zis nimic”, a precizat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a precizat luni că îşi va anunţa în plenul Senatului, la ora 16:00, demisia de la conducerea acestei Camere. Tăriceanu a menţionat că va face în plen mai multe precizări legate de demisia sa.

El a afirmat că a fost ales preşedinte al Senatului în baza unei înţelegeri politice de la acel moment, iar acum, odată cu ieşirea ALDE de la guvernare, a considerat că trebuie să îşi dea demisia.