Nike nu a renunțat la colaborarea cu Simona Halep

În ciuda scandalului de dopaj în care este implicată, Simona Halep nu a pierdut niciun sponsor!

De exemplu, Nike nu a rupt contractul cu ea, conform căruia jucătoarea de tenis din Constanța încasează 1,7 milioane de euro anual, deşi în cazul Mariei Sharapova lucrurile au stat total diferit. În 2016, jucătoarea de tenis din Rusia a fost prinsă că avea o substanță interzisă în corp, motiv pentru care Nike, Tag Heuer şi Porsche au rupt imediat contractul pe care îl aveau cu ea.

„Uitați-vă că marile companii n-au fugit! Gândiți-vă că Maria Sharapova sau cine a mai fost descoperită cu substanțe interzise… Toate marile companii au fugit atunci de respectivul sportiv. Ei, la Simona Halep n-a plecat nimeni.

Sunt convins că atât cei de la firma de echipament Nike, cât firma Wilson, care produce racheta cu care joacă, au mai multe informații și sunt mai bine documentați”, a declarat, marți, George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis, relatează ProSport.

Potrivit sursei citate anterior, Simona Halep are contracte de publicitate cu Hublot, Rexona, Dorna, Avon, Dedeman, Banca Transilvania și Urban Monkey, firme care au rămas lângă ea în ciuda suspendării primite. Vă amintim că contractul de colaborare cu Nike a fost negociat de către Ion Țiriac, la scurt timp după ce Simona Halep s-a despărțit de Adidas.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a dat publicității un document care îi poate fi util Simonei Halep

Aceasta nu este singura veste bună pe care a primit-o jucătoarea de tenis în ultima vreme. Vă amintim că, recent, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a întocmit un document de opt pagini în care a dezvăluit modul în care Fernando Verdasco a scăpat cu o pedeapsă de doar două luni în scandalul de dopaj în care a fost implicat în trecut.

Documentul respectiv a fost dat presei internaționale, iar informațiile din el ar putea fi folosite de Simona Halep în timpul procesului ei.

Fernando Verdasco a recunoscut că a încălcat regulile anti-doping, dar s-a apărat spunând că a fost diagnosticat cu tulburare de hiperactivitate si deficit de atenție (ADHD), iar medicul său i-a prescris metilfenidat pentru a trata afecțiunea. I-a fost redusă suspendarea de la doi ani la numai două luni, după ce a dovedit că afecțiunea sa necesita o excepție de uz terapeutic (AUT), pe care a uitat să o reînnoiască.

„Jucătorul a afirmat că nu a intenționat să trișeze și că metilfenidatul din urină a fost rezultatul ingerării unui medicament care conținea metilfenidat prescris de medicul său pentru a trata ADHD. În sprijinul explicației sale, jucătorul s-a bazat (printre altele) pe documentele depuse cu cererile sale de AUT (realizate mai întâi în 2017 și apoi din nou în 2022), inclusiv declarațiile medicilor săi, precum și fișele de diagnostic și medicale”, au explicat reprezentanții ITIA.

Ben Rothenberg, jurnalistul american care a anunțat suspendarea Simonei Halep, și-a exprimat uimirea după ce a aflat că ITIA a întocmit un document de opt pagini în cazul lui Fernando Verdasco.

„Decizia ITIA de opt pagini privind testul pozitiv al lui Fernando Verdasco a fost scoasă! Interesant este că, după afirmația sa, a fost invitat să solicite o excepție de uz terapeutic retroactivă (mi-ar plăcea să știu cât de comune sunt acestea), care a fost respinsă de ITIA, dar a făcut apel la WADA”, a scris Ben Rothenberg pe contul său de Twitter.