Ce s-a aflat, mai nou, despre Simona Halep. Un apropiat al sportivei a făcut dezvăluiri de ultim moment. Potrivit acestuia, sportiva noastră nu ar fi acceptat eventualul wild-card pe care l-ar fi putut primi la Australian Open 2023.

Mai exact, șeful interimar al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a susținut că Halep nu ar fi mers la Australian Open nici dacă primea wild card din partea organizatorilor.

„Se așteptau puțini să primească wild card. Cred că nu era pregătită pentru Australian Open. N-ar fi mers acolo nici dacă primea wild card din partea organizatorilor. Simona Halep nu are jumătăți de măsură! Ori merge să câștige turneul, ori nu mai participă”, a spus George Cosac, conform prosport.ro.

Cosac este de părere că atunci când va reveni, va fi și mai puternică

Organizatorii de la Australian Open 2023 au anunţat cine sunt cele 8 sportive care vor beneficia de wild-card. Este vorna despre Venus Williams, Taylor Townsend, Jaimee Fourlis, Storm Hunter, Talia Gibson, Olivia Gadecki, Diane Parry și Moyuka Uchijima.

Cosac a mai venit și cu alte amănunţe despre fostul număr 1 WTA.

„Cu siguranță, este cel mai greu an din cariera Simonei Halep. Dar când revine, cred că va fi foarte puternică. Gândiți-vă că nu a jucat de atâta timp și tot se menține între cele mai bune zece jucătoare din lume”, a mai spus Cosac, conform sursei citate.

Simona Halep aşteaptă să fie judecată de tribunalul independent de la Londra. Dacă decizia judecătorilor nu va fi pe placul Simonei, aceasta o poate ataca la TAS în doar câteva zile. Dacă va fi găsită vinovată, Halep poate încasa o suspendare uriaşă. Este vorba despre o pedeapsă între doi şi patru ani, ceea ce ar însemna practic finalul carierei de profesionistă.

Cum a ajuns Roxadustatul în corpul jucătoarei de tenis

Între timp, s-a aflat cum a ajuns Roxadustatul în corpul jucătoarei de tenis. Cristian Jura, judecătorul român de la TAS a susținut că acesta și-a făcut prezența prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat.

„Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat în urmă cu câteva zile, Cristian Jura.

Potrivit acestuia, suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.