Este răsturnare de situație în cazul Caracal după ce avocatul familiei Melencu a scos la iveală detalii importante din dosar. Potrivit lui, este nevoie de o solicitare de disjungere a cauzei Alexandrei Măceașnu, principala motivaţie fiind aceea că situaţia adolescentei Alexandra Măceşanu este diferită de cea a Luizei Melencu.  În cazul în care lucrurile nu se separă, procesul s-ar prelungi foarte mult, notează playtech.ro.

”Vreau să pun în discuţie disjungerea acestui dosar, întrucât sunt, din punctul meu de vedere, cauze care ar trebui să se judece separat, având în vedere modalitatea în care au fost săvârşite infracţiunile de omor, trafic de minori, trafic de persoane.

Ideea este că, din probele ce urmează a fi administrate în această cauză, faţă de victima Măceşanu Alexandra, comportă o întârziere a acestei cauze datorită faptului că vom pune în discuţie refacerea rapoartelor de expertiză printr-o altă expertiză medico-legală, care să fie avizată de comisia superioară a Medicinei Legale.”, spune avocatul familiei Melencu.

Acesta a mai precizat că Luiza Melencu nu a fost declarată decedată din cauză că nu s-au găsit fragmente osoase și nici nu s-a stabilit ADN-ul.

”Vă daţi seama că s-a emis un act constatator de deces, la Luiza nu s-au găsit fragmente osoase şi nici nu s-a stabilit ADN-ul, astfel, având în vedere că nu este declarată decedată, sunt două cauze care ar trebui să se judece separat, adică n-ar trebui să stea după noi pentru că efectiv s-ar întârzia mai mult decât normal soluţionarea cauzei“, a mai spus Aurel Moldovan.

Motivul pentru care presa nu are voie în sala de judecată

Înainte de primul termen al dosarului Caracal, Tribunalul Olt a trimis un comunicat de presă prin care informează că presa nu are voie în incinta sălii de judecată din cauza pandemiei de coronavirus.

Avocatul familiei Măceșanu a declarat ulterior că toate detaliile vor fi aduse la cunoștința jurnaliștilor de către cele două părți.

”Având în vedere situaţia că Alexandra este minoră şi pe considerentul pandemiei, instanţa a dispus ca deocamdată acest proces să se judece cu uşile închise. Oricum presa va avea acces într-un viitor foarte apropiat la informaţiile care vor fi aduse la cunoştinţă prin noi şi prin participarea în sala de judecată.

Vom vedea ce se va întâmpla astăzi, dacă se va disjunge acest dosar, dacă vor rămâne în continuare cauzele reunite. Rămâne să vedem ce se stabili de către completul de judecată“, a declarat avocatul familiei Măceşanu.