Precizările liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc vin în contextul în care, în urmă cu câțiva ani s-a dovedit faptul că, fiind beat la volan, ofițerul de patrulare Andrei Zaharia a lovit un biciclist și a fugit de la locul accidentului. În acest context, în 2020 i s-a deschis un dosar penal.

Gheorghe Cavcaliuc însă este sigur de faptul că procurorul Zaharia a încheiat un acord cu adversarii lui Cavcaliuc, salvându-l pe soțul ei de închisoare.

”Se duce la pușcărie Gheorghe Cavcaliuc, chiar dacă nu este vinovat, sau soțul tău, Andrei Zaharia, pleacă la pușcărie, i s-a spus procuroarei Liudmila Zaharia. Iar ea a ales să mă persecute pe mine, să pornească acțiuni ilegale împotriva mea”, a explicat liderul PACE.

În același timp, Cavcaliuc mai susține că procuroarei i-a mai fost promis faptul că dosarul soțului va fi închis, veniturile sale ilegale nu vor fi verificate și soțul ei, ofițer de patrulare, va fi promovat în funcție.

În ceea ce privește alegerea procurorului în cauză, aceasta nu este întâmplătoare și din alt motiv. Mai exact, în 2018, Cavcaliuc fiind șeful poliției, l-a pedepsit pe soțul procurorului Ludmila Zaharia pentru falsificarea protocoalelor și a sumelor amenzilor aplicate.

O altă neîncredere este declanșată de veniturile familiei. În doar trei ani de zile, ea și soțul ei au declarat peste 60.000 de euro drept cadouri de la rude. În același timp, recent, procurorul a fost pedepsit de Consiliu Superior al Procurorilor pentru încălcări în muncă.

Gheorghe Cavcaliuc s-a dus la Procuratura Generală

În acest context, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc s-a adresat la Procuratura Generală cu o cerere repetată de trimitere a materialelor pentru anchetă unui alt procuror. El a subliniat atunci acțiunile părtinitoare împotriva acestuia și a membrilor PACE.

”Consider că conducerea Procuraturii Generale este dezinformată privind acest caz, la comanda unor politicieni corupți care doresc reținerea și defăimarea mea, scoaterea din cursa electorală a PACE”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

Totodată, liderul PACE a cerut și verificarea activităților procurorului Ludmila Zaharia în ultimii 5 ani, promițând că va informa toate ambasadele acreditate la Chișinău, observatorii internaționali, precum și PromoLex despre ancheta părtinitoare, denigrarea reputației membrilor partidului PACE și încercarea de a elimina partidul din alegeri.

El a aădugat că se așteaptă la presiuni, însă mai sunt informații care trebuie făcute publice.

”Sunt conștient că presiunile vor fi și mai mari după dezvăluirile mele. Pentru că se tem de mine și de PACE. Mai sunt informații, pe care urmează să le prezint, cine sunt procurorii, politicienii și interlopii care au participat la aceste întruniri ilegale în care s-au dat ordine ilegale”, a spus liderul PACE.

De menționat este faptul că, precizările liderului PACE vin în contextul în care, recent procurorul Ludmila Zaharia a cerut permisiunea CEC pentru arestarea lui Gheorghe Cavcaliuc, în ciuda faptului că este candidat la funcția de deputat, ceea ce înseamnă că reținerea sa este interzisă prin lege.