Răsturnare de situație în dosarul Caracal. Cine e în spatele lui Gheorghe Dincă? Ei ascund adevărul

Avocata familiei Melencu anunță că până acum sunt vreo 80 de martori în dosarul Caracal. Mai mult, procesul ar putea dura ani de zile. Marți, Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu au fost aduși la Tribunalul Olt, acolo unde are loc un nou termen din dosarul în care au primit acuzațiile de ucidere a două tinere, Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu.

Avocata familiei Melencu vine cu dezvăluiri din cazul Caracal

Camen Obîrșanu, avocata familiei Melencu a explicat, pentru Gândul.ro, că miercuri vor fi audiate persoane din anturajul lui Gheorghe Dincă, unele dintre cele care au vorbit cu acesta în lunile din 2019 în care au dispărut Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Zeci de martori audiați

”Dincă, niciodată nu o să spună adevărul, iar anchetatorii ascund și ei erorile pe care le-au făcut anterior, voit sau nevoit”, a transmis avocata familiei Melencu.

Avocata mai spune că în dosarul Caracal ar trebui să fie audiați peste 80 de martori, dintre care 58 sunt ceruți de procurorii DIICOT, în rechizitoriu, situație care ar duce durata procesului la ani. Avocatul crede că se pierde timp cu aceste audieri de martori, care nu vor avea, în final, nicio relevanță pentru judecată. Ea a precizat că, până acum, niciunul dintre cei audiați nu a făcut declarații care să ajute în judecarea cauzei.

Răsturnare de situație în dosarul Caracal. Cine e în spatele lui Gheorghe Dincă? Ei ascund adevărul

”Declarațille martorilor nu au nicio relevanță, pentru că o răpire nu se face cu martori, asta e doar ca să ne pierdem vremea. Audierea celor 80 de martori va dura câțiva ani, până când se vor șterge probele tehnice care sunt în dosar. Acesta este și interesul”, a spus avocata familiei Melencu.

Ce ar trebui să facă de fapt anchetatorii

Avocata Carmen Obîrșanu spune că, în loc să fie audiați martori, ar trebui să se verifice legăturile telefonice, să se stabilească unde au fost telefoanele celor două fete după dispariție și să se ceară desfășurătoarele apelurilor telefonice din perioada în care Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu au dispărut.

”Dacă fetele ar apărea mâine, autoritățile vinovate le-ar omorî doar ca să nu fie probe împotriva abuzurilor făcute în acest dosar”,a mai transmis Carmen Obîrșanu.

Mai mult, aceasta spune că se ascund probe și că, de fapt, autoritățile nu ar vrea să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Răsturnare de situație în dosarul Caracal. Cine e în spatele lui Gheorghe Dincă? Ei ascund adevărul