Florin Vîlnei, lider SED LEX, a spus, în emisiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3, cine este poliţistul cu care a vrut să vorbească Gheorghe Dincă înainte de a mărturisi crimele.

„Vă spun doar atât. Nu-l cunosc personal, am vorbit cu cineva astăzi din conducerea IGPR. Este un coleg de-al nostru de la serviciul omoruri din Capitală”, a declarat Florin Vîlnei (SED LEX).

Întrebat de ce a cerut Dincă să vorbească cu el, Florin Vîlnei a spus că în astfel de cazuri, criminalii au nevoie de cineva la care să se confeseze.

„În astfel de situaţii, aceşti indivizi au nevoie de cineva la care să se confeseze. Deci nimic special. Nu că ar fi cerut un anume nume. Nu îl cunoştea. Nu l-a cerut tocmai pe el ci a cerut un poliţist cu care să stea de vorbă. S-au făcut speculaţii legate de un coleg care ar fi lucrat în dispecerat, eu am luat legătura cu el, mi-a spus că nu are nicio legătură. S-a făcut o confuzie, s-a dat şi o dezminţire în sensul ăsta”.

Marți, fostul avocat al agresorului a dezvăluit care a fost momentul în care Gheorghe Dincă a mărturisit crimele pe care le-a comis. Totul s-ar fi întâmplat în foișorul din curtea sa.

”M-a rugat sa rog anchetatorii să-l trimită pe domnul polițist respectiv sa discute cu dânsul. Mi-a indicat numele. Îl știa pentru că purtaseră discuții anterioare, nu stiu dacă în ziua de dinainte. Mi-a atras atenția când i l-am adus acolo. M-a rugat să-l las singur cu dânsul. Acest domn politist s-a aflat acolo și în ziua de sâmbătă și duminică, când am mers pentru prima dată în casa inculpatului.”, a declarat fostul său avocat.

”După ce a stat de vorbă cu polițistul a recunoscut totul.”, a mai spus acesta.

Potrivit acestuia, la recunoaștere i s-au arătat exact fotografiile cu cele două fete. Avocatul a mai precizat că polițiștii și anchetatorii din Craiova au făcut presiuni asupra lui Gheorghe Dincă pentru a recunoaște.

”Lui Dincă i s-au arătat doar două fotografii, cu cele două fete. Cred că și dacă i s-ar fi arătat mai multe, tot pe ele le-ar fi indicat. Se insista să recunoască. Erau insistențe din partea procurorilor și polițiștilor.”, a spus Bogdan Alexandru.