Tonel Pop a venit cu detalii explozive în cazul Caracal. Este vorba de dispariția de la dosar a unui document important prin care se solicită a se confirma de către specialişti care e temperatura la care a fost supusa fiecare bijuterie care a fost găsită în butoi şi în lizieră

“S-a solicitat printre altele a se confirma de către specialişti care e temperatura la care a fost supusa fiecare bijuterie care a fost găsită în butoi şi în lizieră. Nu exista acest raport si va spun că temperaturile de topire a acelor metale din care sunt facute bijuteriile respective sunt inferioare din temperatura la care au fost supuse oasele. (…) Mai pe romaneste inelul din argint se topea inaintea arderii osului şi a disparut nu se stie ce e cu el (…) Documentul. Ştiu sigur ca s-au cerut aceste lucruri. Am informatii concrete, dar nu a mai aparut si raspunsul. Cum ii intrebi ii pici cu ceara”, a declarat avocatul Tonel Pop la România TV.

Dezvăluiri incredibile ale specialiștilor

Specialiștii de la Institutul de Fizică Nucleară din Măgurele au analizat probe găsite în lizieră și în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, dar și cenușa găsită în ambele locații.

Potrivit informațiilor oferite de specialiștii de Institutul Nuclear, “butoiul metalic era fabricat din aliaj de fier, urme de mangan, prezenta un mare grad de uzură, era acoperit de rugină, iar pe suprafaţa acestuia s-au identificat urme de acizi graşi, textile, fire de păr canin şi materie care conţine zinc, fier, calciu, titan şi urme de ser de acizi grasi, urme de grăsime care puteau avea provenienţă animală sau umană”

“Din analizarea compoziţiei chimice a fragmentelor osoase, s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură cuprinsă între 600 si 1000 de grade Celsius, oasele de la lizieră până la 800 grade Celsius. Pe oasele din butoi si liziera au fost identificate elemente de polietilena, vaselina şi lemn ars ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în acelasi butoi.

Cenusa găsită în butoi şi cea găsită în liziera prezinta compozitii asemanatoare. Pe fragmentele osoase ridicate din butoi si liziera s-au identificat elemente chimice identice ceea ce face ca specialiştii să concluzioneze că arderea s-a produs în acelaşi loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă”, au mai spus aceștia